5 причин дивитися серіали: поради психолога Олени Любченко

Експерт проекту «Поверніть мені красу» Олена Любченко пояснила, як серіали окрім задоволення можуть принести ще й чималу користь.

Поділитися:

Виявляється, дивитися серіали не лише приємно, а й корисно. Про позитивний вплив серіалів розповіла психолог проекту Поверніть мені красу Олена Любченко.

Експерт радить порівнювати телебачення з їжею: важливо вибирати, лише те, що корисно, контролювати обсяг споживаного, не зловживати шкідливим, стежити за якістю продуктів, повністю виключивши «підсилювачі смаку» у вигляді жахів або насилля.

Олена Любченко стверджує, що найкраще підходити до перегляду телебачення дозовано й усвідомлено, маючи чітку мету. Таким чином, до корисних серіалів належать продукти в жанрах комедії, драми, інтелектуального детектива, де події викладаються реалістично, присутні іронія, оптимізм і гумор. Перегляд таких серіалів приносить очевидну користь.

Дослідження позитивного впливу телебачення на психіку людини свідчать про те, що якісні серіали дають мінімум 5 корисних ефектів.

ЗНИЖУЮТЬ РІВЕНЬ СТРЕСУ

Серіали корисно впливають на людей, які страждають від перевтоми та стресу. Нерідко психотерапевти в якості заспокійливого радять дивитися серіали людям з хронічною втомою, трудоголікам та всім, кому необхідно переключитися й серйозно розвантажити мозок.

ПІДВИЩУЮТЬ РІВЕНЬ ЩАСТЯ

Результати досліджень показують, що під час перегляду улюбленого серіалу мозок впадає в легкий транс, нормалізується робота важливих органів і систем організму, підвищується с, знижується тривожність і відновлюється почуття стабільності.

ЗГУРТОВУЮТЬ СІМ’Ю

Перегляд серіалу - унікальна можливість зібратися сімейним колом, обговорити життєві ситуації, обмінятися думками. За допомогою серіалів можна ненав’язливо демонструвати приклад дітям, адже в багатьох родинах ранок та вечір - це єдиний час побути разом. Багатосерійний «ритуал» збирає родину разом, дарує почуття згуртованості, підтримують та заспокоюють.

ЗАРЯДЖАЮТЬ ПОЗИТИВНИМИ ЕМОЦІЯМИ ТА ОПТИМІЗМОМ

Підсвідомо люди уявляють себе на місці акторів серіалу. Якщо йому вдалося успішно вирішити проблему, вони починають вірити у власні сили. При цьому підвищується впевненість та покращується настрій. Причина такого перенесення життя акторів на власні будні полягає у відкритості емоційної системи. Тому люди несвідомо можуть заряджатися позитивною енергією.

НАВЧАЮТЬ

Якісні серіали, які тісно пов’язані з існуючими реаліями, з розумним сюжетом і глибокими характерами допомагають краще розуміти життя, розібратися в складних ситуаціях тощо. Не поступаються в освітньому плані й історичні серіали: вони розширюють кругозір, спонукають розвиватися, дізнаватися нові факти з минулого.

Знаючи світлу сторону серіалів, ви припините соромитися своєї звички збиратися разом за перегядом улюбленої передачі. Усвідомлений підхід до вибору багатосерійних фільмів може принести, окрім задоволення, ще й чималу користь.

Телеканал 1+1 знайомить своїх глядачів з новими культурами та звичаями, показує, як потрібно поводитися в критичних ситуаціях та допомагає знайти баланс між професійним та особистим життям. Все це ви можете побачити в серіалі Центральна лікарня та найдраматичнішій прем'єрі сезону Уламки щастя

Яскравим прикладом жіночої дружби в реальному житті, незважаючи на ворожнечу за сценарієм, демонструють виконавиці головних ролей в турецькому серіалі Уламки щастя Аліна Боз і Лейла Танлар. Читайте історію дівчат та переймайте досвід. 

Якщо у вас виникли запитання, звертайтеся до психолога проекту «Поверніть мені красу» Олени Любченко у Facebook.