1 червня у світі відзначається День молока. Продовольча та сільськогосподарська організація ООН ініціювала свято, щоб інформувати населення про властивості молочних продуктів та правильне їх вживання.

У програмі Сніданок 1+1 Товарознавець Богдан Голуб порадив купувати пастеризоване молоко та зменшити вживання домашнього. Справа в тому, що у процесі пастеризації в молоці знищуються мікроорганізми, що сприяють його скисанню, а також збудники хвороб.

Молоко має безліч корисних властивостей. Воно заспокоює нервову систему, разом з медом та маслом допомагає при болі в горлі, зменшує негативний вплив на організм солоної та кислої їжі, окрім того добре смакує.

via GIPHY

Як правильно вживати молоко, щоб отримати від продукту максимальну користь?

  1. молоко можна поєднувати з ягодами, фруктами та горіхами в якості перекусу

  2. не рекомендується вживати молоко відразу після їжі

  3. молоко варто пити окремо від інших продуктів. Пийте молоко за 2 години до прийому їжі та за 2 години після

  4. не пийте холодне молоко, воно осідає на стінках шлункового тракту, перетворюючись на токсин

  5. молоко краще засвоюється зі спеціями. Найкраще підійдуть куркума, шафран, кориця, імбир, мускатний горіх

Якщо організм не переносить лактозу, не спішіть в аптеку за кальцієм в таблетках. Необхідну норму кальцію мають броколі, вівсянка, апельсиновий сік, лосось, сардини та тофу.

Діться також, як правильно обрати молоко