Скільки коштує оформити біометричний паспорт

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Формально з 1 листопада всі українці можуть отримати внутрішній паспорт у формі ID-картки. Читайте, скільки коштує оформити біометричний паспорт.

Поділитися:

Де і як отримати біометричний паспортМи вже писали, що формально з 1 листопада всі українці можуть отримати внутрішній паспорт у формі ID-картки. До цього біометричні паспорти отримували лише особи, які оформлювали паспорт вперше і досягли 16-річного віку.

Біометричний паспорт будуть оформлювати протягом 20 днів, а її вартість становитиме 87 грн. Якщо ж ви хочете отримати документ за 10 днів, доведеться заплатити вдвічі більше ─ 174грн.

З урахуванням того, що наразі відсутнє достатнє технічне устаткування, Уряд прийняв рішення, що біометричні паспорти видаватимуться:

– 14-річним особам, що отримують паспорт вперше;

– особам, що втратили паспорт;

– особам, що змінюють прізвище

– та особам, що досягли 25- та 45-річного віку, коли необхідно вклеювати фотокартку. 

Для уникнення ажіотажу та проявів корупції, добровільне оформлення ID-карти на даний момент обмежено.

Нагадаємо, що вартість оформлення першого паспорту у формі ID-карти є безкоштовним, тоді як за відновлення чи заміну документу доведеться заплатити 279 грн. адміністративного збору.  

Центри з надання адміністративних послуг найближчим часом розпочнуть прийом заяв для оформлення ID-карт, а їх виробництвом займатимуться підрозділи Державної міграційної служби за місцем проживання

Читайте також: Соломія Вітвіцька долучилася до ініціативи ООН.

Новини по темі