У програмі «Сніданок з 1+1» телеведучий Руслан Сенічкін поділився оригінальним рецептом солоних ялинок з трьома різними начинками до святкового столу.

Новий рік не за горами, тож майже у всіх вдома вже стоять ялинки. Проте ними можна прикрасити і святковий стіл. Для цього потрібно лише приготувати смачні та незвичайні ялинки з тіста. 

Читайте також: Топ-5 страв з курятини до святкового столу.

СОЛОНІ НОВОРІЧНІ ЯЛИНКИ – ІНГРЕДІЄНТИ:

Цукіні - 1 шт

Бекон – 40 г

Сир – 40 г

Оливки – 8 шт

Листкове тісто – 400 г

Спеції за смаком

СОУС «ПЕСТО» – ІНГРЕДІЄНТИ

Сир – 40 г

Базилік – 40 г

Часник – 3 зубчики

Волоський горіх – 40 г

Оливкова олія – 2 ст. л.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СОЛОНІ НОВОРІЧНІ ЯЛИНКИ:

  1. Нарізати цукіні слайсами. До них додати спеції за смаком, ретельно перемішати і залишити маринуватися.
  2. Стіл посипати борошном. На ньому розкатати тісто.

Тісто має бути тонким і бажано прямокутної форми, - каже телеведучий.

  1. Щоб приготувати соус «Песто», потрібно листя базиліку покласти в блендер, туди вкинути кілька зубчиків часнику, оливкову олію, додати сир. Усе довести до однорідної консистенції.

Горіхи можуть бути в такому соусі кедрові або волоські, - підкреслює Руслан Сенічкін.

  1. Розділити усе тісто на 3 рівні частини ножем.
  2. Соусом «Песто» намазати першу частину тіста.  
  3. Нарізати з нього смужки завширшки 1,5-2 см.
  4. Скласти усі гармошкою і проколоти шпажками.

Таким чином мають вийти такі собі ялиночки, - каже телекулінар.

  1. Іншу частину тіста так само нарізати смужками і викласти на них слайси цукіні.
  2. Загорнути ялинкою і проколоти шпажками.
  3. На останнє тісто викласти бекон і знову загорнути.
  4. Усі ялинки на шпажках викласти на деко і поставити в духовку на 15-20 хвилин при температурі 190 градусів.

У кінці ялинку можна прикрасити додавши на шпажки квадратики із сиру, а зверху замість зірочки узяти оливки, - зауважує Руслан Сенічкін.

Нагадаємо, не так давно Руслан Сенічкін поділився 4 рецептами олів'є для новорічного столу.