Як розфарбувати великодні яйця, аби вони були красивими і не нашкодили здоров'ю? 

Відповідь на це питання у програмі Сніданок з 1+1 дав ведучий Життя без обману Олексій Душка. Попри те, що всі штучні барвники вважаються безпечними, експерт рекомендує ставитися до них із осторогою. Зокрема радить пильнувати, аби фарба не проникала в крашанку.

Не кладіть в окріп яйця, які щойно дістали з холодильника. Якщо вони будуть кімнатної температури, то не лопатимуться. І відповідно барвник не контактуватиме із білком, - сказав Душка.

Як правильно фарбувати великоді яйця

  1. Аби фарба лягала рівномірно і не прилипала до рук, додавайте до води, у якій варите яйця, оцет.
  2. Якщо хочете, щоб крашанки блищали, протріть їх ваткою з олією після того, як вони будуть готові.
  3. Використовуйте наліпки з візерунками. Вони майже не завдають шкоди організму, адже мінімально контактують із високою температурою.
  4. Прикрашайте яйця звичайними наклейками. Таким чином узагалі зникне потреба опускати пластик у гаряче.
  5. Пам'ятайте, що народні методи фарбування крашанок завжди безпечні.

До вашої уваги найпопулярніші природні барвники

  1. Буряк
  2. Лушпиння цибулі
  3. Листя дерев
  4. Куркума
  5. Відвар кропиви
  6. Червонокачанна капуста.