Чи будуть віялові відключення влітку: відповідь заступника міністра енергетики

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Чи будуть нові відключення світла влітку: відповідь від Міненерго
Unsplash

Про ймовірність нових відключень світла розповів заступник міністра енергетики у ТСН.

Поділитися:

Погодні умови та постійні обстріли зумовлюють додаткові навантаження на електроенергетику України. Які наслідки це матиме для побутових споживачів? Про стан української енергосистеми розповів заступник міністра енергетики України  Микола Колісник в ефірі ТСН у телемарафоні. 

Чи будуть змінювати тарифи на світло

26 квітня уряд ухвалив рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення — 2 гривні 64 копійки за кіловат. Водночас положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня". Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

Чи будуть відключення світла влітку

Наразі продовжується ліквідація та оцінка наслідків пошкоджень. Заступник міністра енергетики запевняє, що ситуація керована, а електродефіцит вдається зменшити завдяки імпорту. Уже є чіткий план заходів відновлення. Так, бізнес може імпортувати до 50% електроенергії задля своїх потреб. Водночас досі складна ситуація на Харківщині, де застосовано часові схеми подачі електрики. Микола Колісник зазначає, що Україна працює над збільшенням своїх потужностей та їх розосередженням, аби запобігти новим ударам ворога. Непередбачуваність повторних атак є головним чинником у прогнозах на те, чи загрожує українцям новий блек-аут. Про ймовірність глобальних відключень він каже так:

"Ми закликаємо всіх готуватись до різних сценаріїв, проте можемо запевнити, що вживаємо максимально заходів для того, щоби генерації було максимально достатньо в необхідних об'ємах у всіх зонах розподілів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі