ТСН покаже спецпроект про небезпеки повітря та маніпуляції навколо нього

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
ТСН покаже спецпроект про небезпеки повітря та маніпуляції навколо нього

Дізнайся, чим дихають жителі українських міст, та чи варто боятися туману.

Поділитися:

28 жовтня о 19.30 в ефірі ТСН на каналі 1+1 відбудеться прем'єра спецпроекту «Штучне дихання» про рівень забрудненості повітря в Україні. У 5-серійному циклі сюжетів команда ТСН розкаже українцям, чи має підстави «туманна паніка», яка охопила країну з минулого тижня, як повітря впливає на здоров’я, та як на ньому будують справжній бізнес у світі. 

Автором сюжетів стали спецкореспонденти ТСН Мирослав Ганущак та Людмила Бадалян. Сюжети виходитимуть щодня у вечірньому випуску ТСН протягом тижня. У спецпроекті ТСН з’ясує, що відбувається з повітрям в Україні та проведе власні заміри його забруднення.

«Тема забрудненості повітря є однією з найактуальніших не тільки для України, але і для всього світу. Вона окутана безліччю міфів та страхів, на яких дехто вже будує мільярдні капітали. Протягом декількох місяців ми збираємо інформацію, вивчаємо закордонний досвід та дізнаємося про стан повітря в Україні і його загрози для населення. І зараз, коли після густого туману та ймовірної наявності шкідливих речовин і викидів у ньому країну охопила паніка,  особливо відчувається брак інформації в населення. Тому сподіваємося, що наш спецпроект буде корисним для глядачів», — розповідає заступник директора департаменту з нових форматів Ольга Кашпор.

Під час зйомок спецпроекту команда ТСН побувала не тільки в українських містах з найбільш забрудненим повітрям — Запоріжжі, Маріуполі та Дніпрі, але і у столиці Британії. Саме у Лондоні є вулиця «Оксфорд стріт», яка вважається однією з найзабрудненіших за рівнем викидів у повітря у Європі.

У першому сюжеті ТСН з’ясує, чи була загроза у густому тумані та чи варто вірити різноманітним датчикам, які показували надзвичайно загрозливий рівень забрудненості повітря у Києві.

А вже у наступному випуску спецпроекту українці побачать британську ферму, де «фасують» повітря у банки та продають на експорт у Китай, Канаду та інші країни. ТСН з’ясувала, як влаштований бізнес на повітрі, скільки заробляють його продавці, та чи справді можна купити ковток свіжого повітря.

До того ж ТСН перевірить, чи правда біля магістралей брудніше повітря, ніж у спальних районах міст, чи впливає поверх квартири на чистоту повітря, та скільки треба тримати кімнатних рослин у домі, щоб вони справді очищували повітря. А також дасть українцям зрозумілі поради та лайфхаки, що саме можна зробити вже сьогодні, щоб повітря стало чистішим. 

Редактором проекту є Ольга Кашпор, заступник директора департаменту з нових форматів, головний режисер ТСН — Олеся Коваленко.

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно  підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі