Відкрито реєстрацію на благодійний забіг «Переможці»

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Відкрито реєстрацію на благодійний забіг «Переможці»
1plus1.ua

50% стартового внеску буде перераховано на придбання спортивних протезів для поранених чоловіків з ампутацією.

Поділитися:

Проект «Viva! Переможці» за рік допоміг зібрати 30 млн грн9 квітня під час Київського міжнародного півмарафону Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017 відбудеться благодійний забіг на дистанцію 2 км під назвою «Переможці» на підтримку однойменного проекту.

Мета забігу - допомогти ветеранам АТО, які втратили кінцівки у бойових діях на Сході. Долучитися до символічного забігу заради допомоги зможе кожен охочий. 50% стартового внеску буде перераховано на придбання спортивних протезів для поранених чоловіків з ампутацією.   

Історія соціального проекту «Переможці» розпочалась рік тому. Ініціювали та організували проект у лютому 2016 року ТСН (новини на телеканалі 1+1) і журнал VIVA! Куратор: телеведуча і волонтер Соломія Вітвіцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за державний кошт в Україні виготовлено міопротез часткової ампутації руки

«Зараз в «Переможцях» ми робимо акцент на психофізіологічній реабілітації ветеранів АТО. Ми прагнемо надихати всіх людей з інвалідністю займатися спортом, розуміючи своє тіло без травм, бо спорт допомагає швидше оновитися, стати міцнішим, отримати заряд енергії.

Ми будемо звертати увагу на необхідність спортивного протезування, реабілітацію поранених, боротьбу зі стресом.

Нові учасники ініціативи, Вадим Свириденко та Вадим Мазніченко, які проходили реабілітацію у США, мають спортивні протези. Вони брали участь у щорічному марафоні морських піхотинців США у Вашингтоні. Тепер вони готуються до українських забігів. Я закликаю усіх долучатися до благодійних забігів, що організовує Run Ukraine», - коментує ведуча ТСН Соломія Вітвіцька. 

У 2017 році компанія Run Ukraine, організатор Київського півмарафону, стала спортивним партнером проекту «Переможці». Окрім благодійного забігу, Run Ukraine розробляє для ветеранів АТО програму підготовки до бігових змагань в рамках сьомого Київського міжнародного півмарафону. Спортивна реабілітація та підготовка учасників проекту буде відбуватися на базі бігового клубу Run Base Kyiv спільно з благодійною організацією «Серце воїна». 

«Для тих, хто вперше бере участь у Київському півмарафоні, старт на дистанції 2 км стане символічним, адже ми пропонуємо зробити не просто перший крок до великих дистанцій, а підтримати ветеранів АТО.

Ми щорічно проводимо благодійні забіги з метою привернути увагу до актуальних проблем.

Ситуація, у якій перебувають ветерани та волонтери АТО, на жаль, досі потребує громадської уваги та підтримки. Маємо надію, що наш забіг допоможе придбати спортивне протезування для постраждалих», - коментує директор з маркетингу та комунікацій Run Ukraine Вікторія Веремієнко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломія Вітвіцька і учасники проекту презентують проект «Переможці» в Кропивницькому

Збір благодійних коштів став невід'ємною частиною бігових заходів компанії Run Ukraine. Минулого року під час Київського півмарафону завдяки символічному забігу на 2 км було зібрано 48 771 гривень для передчасно народжених малюків.

Цього року компанія Run Ukraine планує збільшити суму благодійної допомоги. Зокрема, забіг «Переможці» запланований в рамках серії бігових подій Run Ukraine Running League 2017, що відбудуться у Києві, Дніпрі, Одесі та Львові.

Реєстрація на благодійний забіг “Переможці” на офіційному сайті. Титульний спонсор - Нова пошта.

Новини по темі