Чи буде збільшення податків : експерт розповів, як уряд покриватиме бюджетний дефіцит

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Данило Гетьманцев про збільшення податків
Freepik

Держава планує залучити додаткові 44 млрд через збільшення дохідної частини бюджету.

Поділитися:

Міністерства фінансів України зараз розглядає варіанти збільшення доходів бюджету для додаткового фінансування потреб оборони України. 

Способи залучення даних коштів планується реалізовувати через запровадження військового збору для ФОПів, які на сьогоднішній день не є його платниками. Також військовий збір буде сплачуватись при операціях з нерухомим майном, ювелірними виробами та інших. Заходи по створенню комплексу додаткового оподаткування буде створено через прийняття відповідного законопроєкту цією весною. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зросте долар у 2024 році: як зміниться та від чого залежить курс валюти

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев  повідомляє, що не бачить в Україні потенціалу для істотного збільшення податків. В противагу, в умовах війни державний бюджет має забезпечити всі потреби армії, на що фінансування не вистачає. Наразі необхідність бюджетування дефіциту повʼязана зі збільшенням навантаження на країну в процесі війни. Збільшилась кількість пошкоджень військові техніки, важливо вчасно проводити реабілітацію військових та закупівлю військового обладнання. 

Новини по темі