Потрапила до реанімації та могла втратити руку: в Анатомії дива вперше розкажуть, як одеські лікарі врятували життя акторки Катерини Тишкевич

Катерина Тишкевич в проєкті Анатомія дива розповіла надихаючу історію порятунку одеськими лікарями. Цей непростий досвід став для акторки новим життєвим і професійним етапом.

Уже цього понеділка, 21 жовтня, о 16:00 на телеканалі 1+1 Україна відбудеться прем'єра документального детективу Анатомія дива, що розкриє сучасну українську медицину через надихаючі історії зцілень і досягнення лікарів, які творять справжні дива. Ведучою проєкту стала Валентина Хамайко — зірка 1+1 Україна, Сніданку з 1+1, підприємиця та інфлюенсерка.

Однією з героїнь проєкту стане відома українська акторка Катерина Тишкевич. 

Катерина страждала від постійного головного болю, причину якого лікарі тривалий час не могли встановити. Вона була змушена приймати токсичні препарати для полегшення болю. У грудні 2023 року акторка опинилася в реанімації з діагнозом сепсис. Лікарі більше тижня боролися за її життя.

Інфекція, яка вразила Катерину, виявилася надзвичайно агресивною, поширювалася швидко, що призвело до відмови органів. Її ввели у медикаментозний сон, а лікарі підготувалися до термінової операції. Оскільки рука набрякла через невідому інфекцію, родина підписала згоду на можливу ампутацію

«Лікар пояснив, що якщо щось знайдуть, то видалятимуть все до здорових тканин. Якщо потрібно буде ампутувати до плеча – так і зроблять. Я це розуміла і підписала, бо інших шансів у нас просто не було», — поділилася мама акторки Наталія.

Чоловік і мама Катерини сподівалися на краще, а лікарі взялися за складну операцію. Весь цей час мама акторки знаходилась в кафе біля лікарні і чекала дзвінок лікарів.  Незабаром лікар зателефонував і повідомив, що руку вдалося врятувати, і набряк поступово спадатиме.

Після операції акторка пішла на поправку. Коли Катерина Тишкевич прийшла до тями, то вона побачила, що рідні поруч з нею.

«Пам'ятаю, як відкрила очі й одразу побачила Валіка, мого чоловіка, який сидів на стільці. Він одразу взяв мене за руку і почав говорити: «Ти впораєшся, я знаю, що тобі страшно і ти розгублена, але все буде добре, я тут». Я відчула по поглядах лікарів і батьків, що вони пережили суцільний жах», — пригадала акторка.

Цей непростий досвід став для Катерини новим життєвим і професійним етапом.  Вона зізналась, що тепер має потужний медичний кейс, який використовуватиме в акторській кар’єрі. Її історія — це приклад абсолютної довіри між пацієнтом і медиками, яка допомогла врятувати життя.

Що стало причиною сепсису, на який ризик пішли українські лікарі, щоб врятувати життя акторки — про це ви дізнаєтесь у нових випусках Анатомії дива вже 21 жовтня о 16:00 на телеканалі 1+1 Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Хочу, щоб цей проєкт став відкриттям для всіх»: Валентина Хамайко розкрила подробиці нового медичного детектива Анатомія дива та розповіла, чому він вразить українців

Loading...

Більше новин