Шарлотка: 3 перевірені рецепти на вибір

Шарлотка – це не тільки по-осінньому ароматний пиріг, але і хороший привід посидіти в затишній компанії друзів.

Стандартний рецепт шарлотки: це яйця, цукор, борошно і, звичайно, яблука. Залежно від пропорцій продуктів зміниться смак: якщо додати більше яєць – тісто буде більш повітряним, якщо ж покласти багато яблук, пиріг вийде «вологим».

Ми зібрали для вас три перевірені рецепти шарлотки.

Шарлотка на сметані

Інгредієнти:

1 склянка борошна

1 склянка цукру

1 склянка сметани

1-2 яйця

1/2 ч. л соди, гашеної оцтом

5 великих яблук

цукрова пудра

@meshelova_

Як готувати:

1. Збийте яйця з цукром. Додайте сметану, потім просіяне борошно з содою.

2. Дві третини очищених яблук поріжте кубиками, залийте половиною тіста. Зверху викладіть третину яблук, порізану тонкими скибочками, залийте залишки тіста.

3. Випікайте шарлотку в розігрітій до 180 С духовці 30-40 хвилин. Перед подачею охолодіть та посипте цукровою пудрою.

Класична шарлотка

Інгредієнти:

4 яйця

1 ст. цукру

1 ст. борошна

1-2 яблука

масло (для змазування форми)

@missljalysha

Як готувати:

1. Відкиньте білки від жовтків, окремо збийте білки з половиною склянки цукру і окремо – жовтки з цукром, що залишився.

2. З'єднайте білки з жовтками, перемішайте і додайте борошно. Має вийти рідке тісто.

3. Змастіть форму для запікання маслом, посипте борошном, вилийте половину тіста в форму, викладіть шматочки яблук і залийте тістом.

4. Випікати в духовці у розігрітій до 180 градусів близько 40 хвилин.

Шарлотка з манкою

Інгредієнти:

4 яблука

1 склянка манки

1 склянка кефіру

1 яйце

3 ст. л. цукру

@irina.oreh

Як готувати:

1. В кефірі замочіть манну крупу і залиште на 1 годину набухати.

2. У готову суміш з манки і кефіру додайте одне яйце, попередньо розтерте з цукром.

3. У форму для випікання наріжте акуратними шматочками яблука, зверху залийте тістом.

4. Випікайте  у духовці 40 хвилин при температурі 195 градусів.

Смачного!

Більше новин