Стандартний рецепт шарлотки: це яйця, цукор, борошно і, звичайно, яблука. Залежно від пропорцій продуктів зміниться смак: якщо додати більше яєць – тісто буде більш повітряним, якщо ж покласти багато яблук, пиріг вийде «вологим».
Ми зібрали для вас три перевірені рецепти шарлотки.
Шарлотка на сметані
Інгредієнти:
1 склянка борошна
1 склянка цукру
1 склянка сметани
1-2 яйця
1/2 ч. л соди, гашеної оцтом
5 великих яблук
цукрова пудра
@meshelova_
Як готувати:
1. Збийте яйця з цукром. Додайте сметану, потім просіяне борошно з содою.
2. Дві третини очищених яблук поріжте кубиками, залийте половиною тіста. Зверху викладіть третину яблук, порізану тонкими скибочками, залийте залишки тіста.
3. Випікайте шарлотку в розігрітій до 180 С духовці 30-40 хвилин. Перед подачею охолодіть та посипте цукровою пудрою.
Класична шарлотка
Інгредієнти:
4 яйця
1 ст. цукру
1 ст. борошна
1-2 яблука
масло (для змазування форми)
@missljalysha
Як готувати:
1. Відкиньте білки від жовтків, окремо збийте білки з половиною склянки цукру і окремо – жовтки з цукром, що залишився.
2. З'єднайте білки з жовтками, перемішайте і додайте борошно. Має вийти рідке тісто.
3. Змастіть форму для запікання маслом, посипте борошном, вилийте половину тіста в форму, викладіть шматочки яблук і залийте тістом.
4. Випікати в духовці у розігрітій до 180 градусів близько 40 хвилин.
Шарлотка з манкою
Інгредієнти:
4 яблука
1 склянка манки
1 склянка кефіру
1 яйце
3 ст. л. цукру
@irina.oreh
Як готувати:
1. В кефірі замочіть манну крупу і залиште на 1 годину набухати.
2. У готову суміш з манки і кефіру додайте одне яйце, попередньо розтерте з цукром.
3. У форму для випікання наріжте акуратними шматочками яблука, зверху залийте тістом.
4. Випікайте у духовці 40 хвилин при температурі 195 градусів.
Смачного!