У річницю депортації кримських татар Джамала показала бабусю, якій присвятила «1944»

Співачка вшанувала пам'ять жертв депортації.

На сторінці в Instagram Джамала виклала фото з найріднішими людьми.

Як відомо, на написання пісні «1944», з якою Джамала перемогла на «Євробаченні-2016», артистку надихнула розповідь її прабабусі Назил-хан. Як раніше розповідала зірка, під час насильницької депортації її прабабуся втратила одну зі своїх дочок.

 

Публикация от Jamala (@jamalajaaa)

Дві жінки роду Джемалятдінових (прізвище походить від імені мого прадіда Джемалятдіна) дуже сміливі та сильні. Прабабуся Назил-хан, бабуся Едіє... Неймовірні жінки, які бачили смерть, голод, втрачали близьких, багато працювали, виростили і гідно виховали дітей. Пам'ятаю про ваш біль. Люблю вас вічно! Вічна пам'ять моєму дідусеві та всім загиблим! Пам'ятаємо про трагедію 18 травня 1944 року, - написала в фотоблозі Джамала.

Нагадаємо, сьогодні, 18 травня, в Україні вшановують пам'ять депортованих кримських татар. 18 травня 1944 року — страшна сторінка в історії кримських татар. На світанку того дня 239 тисяч людей вирвали з домівок і зігнали у вагони. Здебільшого це були діти, жінки та люди похилого віку, адже чоловіки воювали у лавах Червоної армії.

Більше новин