Кожній з нас інколи кортить поласувати шматочком десерту у період дієти або перед сном. Однак існують солодощі, які не нашкодять вашій фігурі. До вашої уваги 5 надсмачних рецептів десертів, які не містять зайвих калорій.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 легких салатів без шкоди для фігури
ЖЕЛЕ МОЗАЇКА
pinterest.com
Інгредієнти:
Желе різного кольору - 3 пачки
Цукор - 1 склянка
Желатин - 20 г
Молоко - 250 г
Сметана - 400 г
Вода
Приготування:
1. Приготувати желе, залишити у холодильнику.
2. Замочити желатин в холодильнику на 30-40 хв.
3. Збити сметану з цукром.
4. Нагріти молоко з желатином без доведення до кипіння.
5. Нарізати желе на маленькі шматочки.
6. Змішати сметану та молоко.
7. Викласти желе в молочну суміш. Залишити форму на ніч у холодильнику.
ПАНА-КОТА НА МОЛОЦІ
Loading...
Інгредієнти:
вершки - 400 г
молоко - 60 мл
імбир - 20 г
цукор - 4 ст.л.
вода - 30 мл
пектин - 1 ч. л.
желатин - 12 г
хурма - 100 г
Дивіться рецепт приготування смачної пана-коти у відео.
ФРУКТОВИЙ САЛАТ
Loading...
Інгредієнти:
Яблуко
Апельсин
Ківі
Чорнослив
Горіхи
Мед
Приготування:
1. Почистити та порізати яблуко, апельсин, ківі та банан.
2. Подрібнити фрукти у блендері.
3. Перед подачею додати шматочки чорносливу та горіхи.
4. Полити десерт медом та перемішати.
ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ БЕЗ ЦУКРУ
Loading...
Інгредієнти:
Основа для торту:
130 г кешью
130 г кураги
Шоколадний крем:
140 мл меду
150 мл какао
3 шт. авокадо
Сезонні ягоди для прикраси
Приготування:
1. Підсмажити горіхи в духовці протягом 5-6 хв. при температурі 180 градусів.
2. Подрібнити курагу та кешью в блендері до однорідного стану.
3. Застелити форму для випічки пергаментним папером та викласти суміш з блендера.
4. Вирізати смужки з пергаменту однакової висоти з формою для випічки і помістити їх всередину.
5. Почистити три середніх за розміром авокадо для приготування крему.
6. Помістити авокадо в блендер і засипати його какао. Додати свіжого та ароматного меду. Перемішати продукти у блендері.
7. Готовий крем потрібно викласти у форму.
8. Залишити готовий торт у холодильнику на 2 години.
9. Прикрасити торт свіжими ягодами за смаком.
ФРУКТОВА ПАСТИЛА
Loading...
Інгредієнти:
Яблука - 4 шт.
Сливи - 5 шт.
Мед - 1 ч. л.
Приготування:
1. Розрізати яблуко навпіл та вийняти середину.
2. Порізати яблука на великі шматочки і висипати у блендер.
3. Розрізати сливи навпіл, вийняти кісточку і відправити у блендер.
4. Додати меду і перемішати масу у блендері.
5. Приготувати деко. Застелити його силіконовим килимком або плівкою для випікання.
6. Вилити суміш на плівку і рівномірно розприділити по всій площині дека. Товщина повинна бути не більше 1 см.
7. Відправити пастилу в піч при температурі 100 градусів і залишити її відкритою. Сушити страву протягом 2-4 годин.
8. Вийняти пастилу з печі та нарізати на сміжки шириною приблизно 8 см.
9. Закрутити смужки в трубочки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру
Нагадуємо, що 1+1 продовжує роботу над новим проектом Король десертів. У реаліті кулінари проходитимуть випробування, змагаючись у створенні видовищних кондитерських виробів та доводячи свій талант та майстерність. Ведучим проекту Король десертів стане Володимир Остапчук.