6 надсмачних рецептів солодощів без цукру

Валентина Хамайко поділилася солодкими рецептами.

Поділитися:

Солодка неділя з ведучою Сніданок. Вихідний Валентиною Хамайко приготувала для вас надсмачні рецепти солодощів. Корисних смаколиків на прилавках магазинів не так багато. Тож ведуча розповіла, як приготувати смачні десерти без додавання цукру та масла. 

ПЕЧИВО БЕЗ БОРОШНА ТА ЦУКРУ

Інгредієнти: 

Мигдалеве борошно - 150 г

Розрихлювач - 1/4  ч. л.

Арахіс - 100 г

Мед - 120 г

Кунжут - 30 г

Сіль - дрібка

Приготування

1. Спершу готуємо арахісову пасту: висипаємо арахіс на деко, ставимо в духовку, нагріту до 200 градусів, на 6 хв; виймаємо і перекладаємо на негарячу поверхню; чистимо арахіс та перекладаємо його в склянку, додаємо дрібку солі та мед, опісля ретельно взбиваємо до однорідної маси.

2. Висипаємо мигдалеве борошно в чашу комбайна, додаємо розпушувач і всю арахісову пасту.

3. Замішуємо тісто. Воно має бути густим і липким. Можна додати 1-2 ст. л. води.

4. Формуємо з тіста кульки однакового розміру та купаємо їх у кунжуті, а далі притискаємо, щоб отримати форму, притаманну печиву.

5. Випікаємо 10-15 хвилин за температури 180 градусів.

Відео приготування цього печива дивіться вище.

ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ БЕЗ ЦУКРУ

Інгредієнти:

Основа для торту:

130 г кешью

130 г кураги

Шоколадний крем:

140 мл меду

150 мл какао

3 шт. авокадо

Сезонні ягоди для прикраси

Приготування:

1. Підсмажити горіхи в духовці протягом 5-6 хв. при температурі 180 градусів.

2. Подрібнити курагу та кешью в блендері до однорідного стану.

3. Застелити форму для випічки пергаментним папером та викласти суміш з блендера.

4. Вирізати смужки з пергаменту однакової висоти з формою для випічки і помістити їх всередину.

5. Почистити три середніх за розміром авокадо для приготування крему.

6. Помістити авокадо в блендер і засипати його какао. Додати свіжого та ароматного меду. Перемішати продукти у блендері.

7. Готовий крем потрібно викласти у форму.

8. Залишити готовий торт у холодильнику на 2 години.

9. Прикрасити торт свіжими ягодами за смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ягоди в несолодких стравах: три несподівані рецепти від Валентини Хамайко

ФРУКТОВА ПАСТИЛА

Інгредієнти: 

Яблука - 4 шт.

Сливи - 5 шт.

Мед - 1 ч. л.

Приготування

1. Розрізати яблуко навпіл та вийняти середину. 

2. Порізати яблука на великі шматочки і висипати у блендер. 

3. Розрізати сливи навпіл, вийняти кісточку і відправити у блендер. 

4. Додати меду і перемішати масу у блендері. 

5. Приготувати деко. Застелити його силіконовим килимком або плівкою для випікання. 

6. Вилити суміш на плівку і рівномірно розприділити по всій площині дека. Товщина повинна бути не більше 1 см. 

7. Відправити пастилу в піч при температурі 100 градусів і залишити її відкритою. Сушити страву протягом 2-4 годин. 

8. Вийняти пастилу з печі та нарізати на сміжки шириною приблизно 8 см. 

9. Закрутити смужки в трубочки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здоба із пряними сливами: Рецепти Валентини Хамайко 

ШОКОЛАДНА КОВБАСКА

Інгредієнти:

Фініки - 300 г

Курага - 100 г

Волоський горіх - 100 г

Какао - 2 ст. л.

Горіхи кеш'ю - 120 г

Кунжут - 200 г

Фісташки - 25 г

Приготування

1. Вийняти кісточки з фініків. Додати курагу та волоський горіх. 

2. Перемолоти суміш в м'ясорубці. Додати лимон та какао.

3. Фісташки та кеш'ю сушити в духовці при температурі 140 градусів протягом 20 хв. 

4. Висушити конжут так само, як і горіхи.

5. Подрібнити фісташки та кеш'ю.

6. Вимішати суміш із какао ложкою. Додати горіхи.

7. Викласти шоколадну суміш на харчову плівку і зробити форму ковбаски. 

8. Готову ковбаску розкатати на поверхні з кунжутом. 

9. Туго закрутити ковбаску плівкою і відправити у холодильник на 1 годину. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко почистити волоські горіхи і мигдаль

ЦУКЕРКИ З М'ЯТОЮ ТА ЩАВЛЕМ 

Інгредієнти:

Волоський горіх - 150 г

Чорні родзинки - 150 г

М'ята - 1 пучок

Щавель - 1 пучок 

Приготування

1. Волоський горіх помістити в тарілку і залити водою. Залишити на 2 год.

2. Злити воду з горіхів і знову залити водою. Залишити на ніч. 

3. Помістити горіхи в м'ясорубку. Додати чорні родзинки, щавель та м'яту. Перекрутити суміш.

4. Із готової маси скрутити маленькі кружельця.   

5. Деякі цукерки можна обмочити в какао. 

6. Помістити солодощі на 1 годину в холодильник. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якими солодощами частувати дитину без шкоди для її здоров'я

СЛИВОВИЙ МАРМЕЛАД

Інгредієнти

Сливи - 600 г

Мед - 150 мл

Агар-агар - 3 ч. л.

Кориця - за смаком

Бад'ян - за смаком 

Горіхи - за смаком

Пектин - 3 ч. л.

Приготування

1. Почистити сливу і помістити її у блендер. 

2. Додати корицю та перемішати суміш до утворення однорідної маси. 

3. Збиту суміш перенести у каструлю з товстим дном. Додати пектин. 

4. Довести суміш до кипіння і проварити 2-3 хв. 

5. Додати квітку бад'яну. 

6. Залишити суміш охолонути. 

7. Висипати мигдаль та волоський горіх на деко та сушити в печі протягом 8 хв. при температурі 150 градусів. 

8. Додати мед у сливову суміш. 

9. Подрібнити горіхи. 

10. Приготувати форму для мармеладу. Посипати дно горіхами та вилити фруктову суміш. 

11. Вирівняти поверхню мармеладу та посипати шаром горіхів. 

12. Залишити мармелад на 2 год. у холодильнику. 

13. Викласти мармелад із форми на дошку та порізати на кубики. 

З початком літа з'являється все більше бажання потішити себе склянкою смачного лимонаду, але завжди хочеться й чогось солоденького. Приготуйте смачні та корисні солодощі для усієї родини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт солодкої сирної ватрушки від Валентини Хамайко