5 українських каньйонів, від краси яких перехоплює подих

Ми живемо у неймовірній країні!

Обожнюєш єднання з природою і хочеш хоча б на день втекти з метушливого мегаполіса?

В Україні є безліч мальовничих місць, а дивовижної краси каньйони ваблять до себе туристів з усього світу. Пропонуємо й тобі обрати один із п'яти маршрутів, де ти зможеш досхочу насолодитися тишею і краєвидами.

Буцький каньйон (Черкаська область)

Кам’яним берегам каньйону, які розташовані на річці Гірський Тікич, вже приблизно два мільярди років. Тому не дивно, що окрім дивовижних видів тебе здивує загадковість цього місця – в каньйоні є залишки рукотворної споруди з великих кам’яних брил, які нагадують відомий Стоунхендж.

Якщо ж розмірений відпочинок не твій варіант, і хочеться адреналіну та вражень, це все одно чудова нагода відвідати Буцький каньйон. На його скелях практикуються альпіністи, а порогами річки веслують сміливці на байдарках.

Loading...

Дністровський каньйон (Тернопільська область)

Його називають одним із семи природних чудес України, адже звідси відкривається захопливий краєвид на вигин Дністра. Посеред розташований відомий Заліщицький півострів, тож будь-яка точка каньйону слугуватиме за оглядовий майданчик із розкішною панорамою.

Фото: Roksana Bashyrova

Каньйон річки Случ (Рівненська область)

Унікальний скелястий каньйон на березі річки Случ, залишки стін старовинного замку та безмежні зелені простори – все це Швейцарія по-українськи.

Loading...

Коростишівський каньйон (Житомирська область)

Здається, що він був створений для тих, хто живе у столиці або поблизу. Від Києва Коростишівський каньйон розташований трохи більше, ніж за 100 кілометрів, але хіба це завадить влаштувати ідеальний вихідний?

Тож якщо у тебе визріває план втечі на мальовничу природу, готуйся до безлічі фотографій, припливу енергії та нестримного бажання повертатися до каньйону знову і знову.

Фото: Марія Максименкова

Актовський каньйон (Миколаївська область)

Виявляється, до «Молодшого брата» Гранд-Каньйону рукою сягнути, адже місцевість тут дуже схожа на Північну Америку. За свій ландшафт та моторошну назву річки – Мертвовод, ці гранітні скелі й валуни отримали назву «Долина диявола».

Каньйон відвідує мало туристів, але не через страхітливі легенди, а тому, що він важкодоступний – спуск у долину досить складний та небезпечний, і не кожен наважиться подолати цей шлях.

Фото: @ukrainer_net

Більше новин