Квартал 95 вперше знімає кримінальний детектив

Зйомки стрічки про небезпечну гру вже стартували.

Днями в Києві стартували зйомки 12-серійного телефільму від студії Квартал 95 – «Мишоловка для кота». За традицією в перший знімальний день після першого відзнятого кадру режисер разом з членами групи розбили на щастя тарілку.

«Ідею цього проекту нам запропонували наші друзі з компанії Drive Production, з якими ми вже давно співпрацюємо, – розповідає режисер Михайло Савін. – Не зважаючи на те, що в основному вони, як і наша студія, спеціалізуються на комедійних форматах, ця серйозна драматична історія нас одразу зачепила. Протягом року допрацьовувався сценарій, і ось ми, нарешті, приступили до зйомок. Від такої синергії авторського цеху Drive Production і «Кінокварталу» мені здається, історія вийшла ще більш насиченою, але це вже буде вирішувати глядач».

У центрі сюжету серіалу «Мишоловка для кота» – гра, в яку виявляються втягнутими одночасно студент, журналіст, що спився та вчителька. Всі вони раптово в один прекрасний день отримують по мільйону доларів. Вже прийшовши до тями від такого подарунка долі, вони дізнаються, що стали ставками в чиїйсь азартній грі, на кону в якій їхні власні життя і ... ще три мільйони доларів! Дізнавшись про це, «мишки» починають свою гру з «котами». Гру, в якій ставки можуть обіграти самих гравців.

За словами Михайла Савіна, в цьому проекті творці дуже дбайливо підійшли до кастингу.

І поряд з уже відомими і маститими акторами ми вирішили дати шанс і багатьом молодим акторам, – каже режисер.

Головні ролі в проекті зіграють Дмитро Суржиков (журналіст), Тетяна Коновалова (вчителька) і Костянтин Темляк (студент). Трійку азартних олігархів, які задумують гру над людськими долями, втілять на екрані Сергій Сипливий, Андрій Романій і Євген Ковирзанов.

«Спочатку в цьому проекті мені запропонували роль олігарха, – розповідає актор Дмитро Суржиков. – Але врешті я граю колись успішного журналіста Морозова, який тимчасово виявляється безробітним. Він уже стійкий до стресів, до різних коливань у житті, і коли стає раптовим володарем одного мільйона доларів, відразу розуміє, що замішаний в якійсь авантюрі і починає власне розслідування. Як би я себе повів, якби знайшов несподівано таку суму? Набагато спокійніше, ніж 20 років тому. Але, звичайно, я б від неї не відмовився, якби мені за це нічого не було».

У кримінальній драмі-детективі передбачається велика кількість переслідувань, бійок і, звичайно, любовна лінія. Зйомки відбуватимуться у Києві і області. За словами режисера Михайла Савіна, всього на проект відведено близько 50 знімальних змін, а закінчити зйомки планують в середині літа. «Кожна історія буде зніматися окремим способом, тобто у кожного головного героя буде різна візуалізація. В цьому плані кіномова буде досить драйвова, адже саме розвиток сюжету буде дуже динамічним», – каже Савін.

  • Автори ідеї: Чингіз Мазінов, Андрій Чивурін
  • Сценарій: Андрій Яковлев, Михайло Савін, Юрій Пойманов, Дмитро Маліков, Михайло Шейко, Дмитро Козлов, Олександр Брагін.
  • Продюсери: Андрій Яковлев, Сергій Шефір, Борис Шефір

Прем'єра нового проекту від студії Квартал 95 відбудеться на 1+1.

Більше новин