7 продуктів харчування, у яких міститься найбільше хімії

Щоб завжди залишатися бадьорим і в гарному гуморі, варто забути про кілька продуктів із Е-номерами.

Для вдосконалення технології виробництва та покращення смакових якостей продуктів у харчовій промисловості використовують харчові добавки. Зазвичай такі домішки нешкідливі, проте є й такі, що становлять небезпеку для здоров'я людини.

Із 6-го вересня о 22:00 на 1+1 у програмі «Життя без обману» Олексій Душка вчитиме українців вибирати якісні, корисні та доступні продукти харчування.

Ведучий 1+1 переконує, щоб завжди залишатися бадьорим і в гарному гуморі, варто забути про кілька продуктів.

ПРИПРАВИ

Більшість приправ містять харчові добавки – підсилювачі смаку та аромату, барвники. Слід зазначити, що раніше приправи з підсилювачами смаку користувалися більшою популярністю, нині все більше господинь віддають перевагу натуральним спеціям.

КОВБАСНІ ВИРОБИ

Сучасні ковбасні вироби містять багато харчових добавок, які надають продуктам привабливого вигляду, характерний смак і аромат. Якщо без ковбаси чи сосисок відмовитися важко, добре ознайомтеся із етикеткою та не шкодуйте коштів на дорогі та якісні м’ясні вироби.

МАРМЕЛАД

Про те, що в мармеладі використовують штучні барвники, неодноразово розповідали експерти. Е-номери дарують смаколикам гарний вигляд, проте чинять негативний вплив на здоров’я споживачів.

ЧИПСИ ТА СУХАРИКИ ЗІ СМАКОМ

Про шкоду чипсів і сухариків постійно говорять дієтологи. У цих продуктах кількість Е-номерів може перевищувати один десяток.

ЕНЕРГЕТИЧНІ НАПОЇ

В енергетичних і слабоалкогольних напоях нема жодних корисних елементів, лише – близько 20-ти Е-номерів.

ПРОДУКТ СИРНИЙ ПЛАВЛЕНИЙ

За змістом харчових добавок цей продукт – один із «лідерів» вітчизняних супермаркетів: близько 15 харчових домішок.

ВИПІЧКА

Випічка без харчових добавок – явище рідкісне. В одній булочці чи круасані можна нарахувати до 20-ти Е-номерів.

Зауважимо, що дешеві продукти, в яких міститься найбільше харчових добавок, зазвичай розміщають біля каси або так званих «гарячих полицях» – тих, що презентують товари на рівні очей.

З 6-го вересня на телеканалі 1+1 дивіться оновлений авторський проект Олексія Душки «Життя без обману».

Більше новин