1. Лінивий торт: Рецепт для тих, хто любить смачно поїсти
2. ТОП-7 нестандартних поєднань із сирами, які ти маєш спробувати
3. Готуємо за 15 хвилин! Рецепти кулінарних шедеврів від Євгена Клопотенка
Часто на приготування складних страв не вистачає ні сил, ні часу. Однак це не привід обмежуватись однотипним меню й не балувати себе смаколиками. Ми запропонуємо сім рецептів, які потребують максимум 15 хвилин перебування на кухні, проте смак цих страв точно потішить твої рецептори. Увесь секрет – у правильному поєднанні продуктів, тож кулінарні здібності цього разу тобі не знадобляться.
Макарони – 300 г
Твердий сир – 300 г
Томатна паста – 100 г
Вершкове масло – 10 г
Зелень, сіль, перець – за смаком
1. Відварюємо макарони як зазвичай.
2. Перемішуємо готові макарони з томатною пастою.
3. Змащуємо форму для запікання вершковим маслом та заповнюємо її макаронами з пастою.
4. Натираємо сир та всипаємо ним макарони.
5. Випікаємо протягом 30 хвилин при температурі 180°.
Можна урізноманітнити рецепт шматочками бекону, шинки чи будь-яким м’ясом на твій смак.
Листя зеленого салату – 1 пучок
Груша – 1 шт.
Сир із блакитною пліснявою – 100 г
Волоські горіхи очищені – 1 ст. л.
Оливкова олія, сіль, перець – за смаком
1. Ретельно миємо та сушимо листя салату. Рвемо його на шматочки та додаємо щіпку солі. Обережно перемішуємо.
2. Чистимо грушу та нарізаємо на маленькі шматочки.
3. Сир нарізаємо маленькими кубиками.
4. Очищені горіхи подрібнюємо. Для кращого смаку можна спершу підсушити їх на пательні.
5. Додаємо всі інгредієнти до салату. Заправляємо оливковою олією за смаком. Солі багато не потрібно, адже сир із пліснявою вже має солоний смак, що збалансується солодкою грушею.
Вершкове масло – 2 ст. л.
Хліб – 2 скибки
Банан – 1 шт.
Для яєчної суміші:
Яйце – 1 шт.
Апельсиновий сік, кориця, мускатний горіх – 2 ст. л.
1. Змащуємо скибки хліба вершковим маслом.
2. До яйця додаємо щіпку тертого мускатного горіха, кориці, трохи апельсинового соку та ретельно перемішуємо.
3. Чистимо банан та нарізаємо навскіс – так, щоб утворилися видовжені слайси. Один слайс – на одну скибку хліба, щоб канапки потім не розвалювалися.
4. Робимо сендвіч: слайс банана має бути між двома скибками хліба. Занурюємо в ароматну яєчну суміш та відправляємо на пательню.
5. Чекаємо, доки канапки трохи охолонуть, і все – їх можна смакувати. Подавай із медом – так ще смачніше.
Кавун – 200 г
Рукола – 20 г
Фета – 50 г
Горіхи – за смаком
Оливкова олія – за смаком
1. Кавун і сир нарізаємо кубиками.
2. Додаємо листя руколи та улюблені горіхи. Для кращого смаку їх можна підсушити на пательні.
3. Додаємо зовсім трохи оливкової олії і смакуємо. Можна додати декілька крапель винного оцту. Солити салат не варто, адже феті притаманний солонуватий смак – його буде достатньо.
Молоко високої жирності – 300 мл
Борошно – 8-10 ст. л.
Какао-порошок – 1 ст. л.
Цукор (або будь-який підсолоджувач) – 1-2 ст. л.
Яблучний оцет – 1-2 ст. л.
Ванілін – 15 г
Сода – ½ ч. л.
Сіль – щіпка
Олія – для обсмаження
1. До молока додаємо яблучний оцет і перемішуємо.
2. Поєднуємо борошно, какао, цукор, сіль і соду. Ретельно перемішуємо.
3. Поєднуємо рідку та суху суміші і перемішуємо.
4. Смажимо з обох боків на невеликому вогні.
Печериці – 200 г
Вершкове масло – за смаком
Вершки 10% – 2,5 ст. л.
Перець чорний мелений – за смаком
Біла цибуля – ½ шт.
Сіль – щіпка
Вершкове масло – 10 г
1. Від заморожених печериць беремо третину та закидаємо їх в окріп. Солимо і кип’ятимо протягом 5 хвилин.
2. Відварені гриби перекладаємо у блендер. Сюди ж додаємо півсклянки бульйону з-під них, а також цибулю і решту печериць. Подрібнюємо.
3. До суміші додаємо вершкове масло і переливаємо її в каструлю. Кип’ятимо ще 10 хвилин. У процесі додаємо вершки.
4. Накрити суп кришкою та залишити на пару хвилин.
Листкове тісто – 500 г
Яйця – 1 шт.
Цукор – за смаком
Яблука – 3 шт.
Лимонний сік – за смаком
Джем – за смаком
1. Заморожене листкове тісто розкладаємо на пергаменті, даємо йому відтанути.
2. Відрізаємо тісто по формі для запікання.
3. Краї тіста змащуємо збитим яйцем, а середину – абрикосовим джемом, після чого розкладаємо очищені скибочки яблук.
5. Скропляємо яблука лимонним соком і посипаємо цукром.
6. Відправляємо в духовку, розігріту до 180°. Запікаємо протягом 25-30 хв.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
1. Лінивий торт: Рецепт для тих, хто любить смачно поїсти
2. ТОП-7 нестандартних поєднань із сирами, які ти маєш спробувати
3. Готуємо за 15 хвилин! Рецепти кулінарних шедеврів від Євгена Клопотенка