Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Лінивий торт: Рецепт для тих, хто любить смачно поїсти

шоколадний торт
Олексій Душка показав, як приготувати елементарний, проте надсмачний десерт.

Справжній шедевр кондитерського мистецтва можна створити без надмірних витрат і зусиль. Ба більше, для нього не знадобиться навіть замішувати тісто чи вмикати духовку. Як? У програмі «Їмо за 100» ведучий Олексій Душка разом із зірками «Школи» Яніною Силенко та Нікітою Вакулюком показав покроковий рецепт лінивого торта із дзеркальною глазур’ю.

Інгредієнти

Для шоколадного мусу:

Молоко – 150 мл

Цукор – 50 г

Чорний шоколад – 160 г

Желатин – 15 г

Вершки 18% – 220 мл

Для «лінивого» тіста:

Печиво вівсяне зі шматочками шоколаду – 200 г

Для глазурі:

Молоко – 250 мл

Цукор – 80 г

Какао – 70 г

Желатин – 15 г

Як приготувати лінивий торт із дзеркальною глазур’ю

1. Готуємо мус: поєднуємо молоко та цукор і доводимо до кипіння на маленькому вогні, постійно помішуючи.

2. Розбавляємо желатин 60 мл холодної води та перемішуємо.

3. Подрібнюємо шоколад. До молока додаємо желатин і шоколад.

4. Збиваємо вершки. Охолоджену до 30° шоколадну суміш додаємо до вершків. Перемішуємо.

5. Подрібнюємо печиво.

6. Форму для випікання застеляємо пергаментом. Виливаємо шоколадно-вершкову суміш, потім викладаємо варення, шар печива, знову мус і ще один шар печива.

7. Залишаємо торт на 2 години в морозильній камері.

8. Готуємо глазур: поєднуємо молоко, цукор і какао та ставимо на малий вогонь. Постійно помішуємо, доки суміш не стане однорідною. У процесі додаємо желатин, змішаний з водою.

9. Переливаємо глазур у склянку і збиваємо блендером.

Занур блендер на дно склянки, аби з суміші вийшли пухірці повітря, – радить Олексій Душка.

10. Дістаємо торт із морозильної камери. Поливаємо першою порцією глазурі, даємо постояти 1-2 хвилини та поливаємо знову. Залишаємо, доки глазур не застигне.

Щоб нічого не пропустити і приготувати цей надсмачний торт, вмикай відео і роби так, як підказує Олексій Душка:

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. ТОП-7 нестандартних поєднань із сирами, які ти маєш спробувати

2. Так просто! 3 смаколики з горіхами, від яких ти не зможеш відмовитися

3. Запіканка без цукру за 5 хвилин: Фірмовий рецепт Ольги Сумської

Їмо за 100
Повні епізоди
Їмо за 100. Готуємо запечені курячі серця разом із Загорецькою Людмилою Степанівною
Їмо за 100. Готуємо запечені курячі серця разом із Загорецькою Людмилою Степанівною
2 сезон 12 випуск
Їмо за 100. Готуємо рибу з казахським соусом разом із Ігорем та Анною Ласточкіними
Їмо за 100. Готуємо рибу з казахським соусом разом із Ігорем та Анною Ласточкіними
2 сезон 11 випуск
Їмо за 100. Готуємо вареники із заварного тіста разом із Юрієм Ткачем
Їмо за 100. Готуємо вареники із заварного тіста разом із Юрієм Ткачем
2 сезон 10 випуск
Їмо за 100. Готуємо класичний, кавовий та лимонний чизкейки разом з Позитивом та його дружиною
Їмо за 100. Готуємо класичний, кавовий та лимонний чизкейки разом з Позитивом та його дружиною
2 сезон 9 випуск
Їмо за 100. Готуємо три м'ясні страви разом із актором Артемом Позняком та його дружиною Олександрою
Їмо за 100. Готуємо три м'ясні страви разом із актором Артемом Позняком та його дружиною Олександрою
2 сезон 8 випуск
Їмо за 100. Готуємо шоколадний фондан і крем-брюле з акторкою Ганною Саліванчук
Їмо за 100. Готуємо шоколадний фондан і крем-брюле з акторкою Ганною Саліванчук
2 сезон 7 випуск
Їмо за 100. Готуємо крильця "Баффало" та люля-кебаб разом із актором Володимиром Жогло
Їмо за 100. Готуємо крильця "Баффало" та люля-кебаб разом із актором Володимиром Жогло
2 сезон 6 випуск
Їмо за 100. Готуємо "тирамісу" з панкейків разом із ведучою "Сніданку з 1+1" Людмилою Барбір
Їмо за 100. Готуємо "тирамісу" з панкейків разом із ведучою "Сніданку з 1+1" Людмилою Барбір
2 сезон 5 випуск
Їмо за 100. Готуємо м'ясний пиріг "Кубіте" разом із співачкою Світланою Тарабаровою
Їмо за 100. Готуємо м'ясний пиріг "Кубіте" разом із співачкою Світланою Тарабаровою
2 сезон 4 випуск
Готуємо три швидкі і корисні сніданки з яєць разом із ведучою Сніданку з 1+1 Нелею Шовкопляс
Готуємо три швидкі і корисні сніданки з яєць разом із ведучою Сніданку з 1+1 Нелею Шовкопляс
2 сезон 3 випуск
Їмо за 100. Готуємо три варіанти гарбузового супу разом із Олександром та Валерією Педан
Їмо за 100. Готуємо три варіанти гарбузового супу разом із Олександром та Валерією Педан
2 сезон 2 випуск
Їмо за 100. Готуємо лінивий торт разом із Яніною Силенко та Микитою Вакулюком
Їмо за 100. Готуємо лінивий торт разом із Яніною Силенко та Микитою Вакулюком
2 сезон 1 випуск
2019-09-10
Новини
Новини