Лінивий торт: Рецепт для тих, хто любить смачно поїсти

Лінивий торт: Рецепт для тих, хто любить смачно поїсти | 1+1
Фото: freepik.com

Олексій Душка показав, як приготувати елементарний, проте надсмачний десерт.

Поділитися:

Справжній шедевр кондитерського мистецтва можна створити без надмірних витрат і зусиль. Ба більше, для нього не знадобиться навіть замішувати тісто чи вмикати духовку. Як? У програмі «Їмо за 100» ведучий Олексій Душка разом із зірками «Школи» Яніною Силенко та Нікітою Вакулюком показав покроковий рецепт лінивого торта із дзеркальною глазур’ю.

Інгредієнти

Для шоколадного мусу:

Молоко – 150 мл

Цукор – 50 г

Чорний шоколад – 160 г

Желатин – 15 г

Вершки 18% – 220 мл

Для «лінивого» тіста:

Печиво вівсяне зі шматочками шоколаду – 200 г

Для глазурі:

Молоко – 250 мл

Цукор – 80 г

Какао – 70 г

Желатин – 15 г

Як приготувати лінивий торт із дзеркальною глазур’ю

1. Готуємо мус: поєднуємо молоко та цукор і доводимо до кипіння на маленькому вогні, постійно помішуючи.

2. Розбавляємо желатин 60 мл холодної води та перемішуємо.

3. Подрібнюємо шоколад. До молока додаємо желатин і шоколад.

4. Збиваємо вершки. Охолоджену до 30° шоколадну суміш додаємо до вершків. Перемішуємо.

5. Подрібнюємо печиво.

6. Форму для випікання застеляємо пергаментом. Виливаємо шоколадно-вершкову суміш, потім викладаємо варення, шар печива, знову мус і ще один шар печива.

7. Залишаємо торт на 2 години в морозильній камері.

8. Готуємо глазур: поєднуємо молоко, цукор і какао та ставимо на малий вогонь. Постійно помішуємо, доки суміш не стане однорідною. У процесі додаємо желатин, змішаний з водою.

9. Переливаємо глазур у склянку і збиваємо блендером.

Занур блендер на дно склянки, аби з суміші вийшли пухірці повітря, – радить Олексій Душка.

10. Дістаємо торт із морозильної камери. Поливаємо першою порцією глазурі, даємо постояти 1-2 хвилини та поливаємо знову. Залишаємо, доки глазур не застигне.

Щоб нічого не пропустити і приготувати цей надсмачний торт, вмикай відео і роби так, як підказує Олексій Душка:

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. ТОП-7 нестандартних поєднань із сирами, які ти маєш спробувати

2. Так просто! 3 смаколики з горіхами, від яких ти не зможеш відмовитися

3. Запіканка без цукру за 5 хвилин: Фірмовий рецепт Ольги Сумської