Як маринувати огірки: поради щодо консервації і два смачні рецепти

Рецепти консервованих огірків із гірчицею та перцем чилі.

Сезон закруток уже потрохи захоплює українські родини. Особливою популярністю користуються консервації з огірків. Пропонуємо вам два рецепти консервованих огірків: класичний і з гірчицею та перцем чилі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огірки з кетчупом чилі: новий варіант легендарного рецепта консервованих огірків на зиму

Поради щодо консервації

  • Беріть овочі малого розміру.
  • Закривайте банки в день збору урожаю.
  • Найзручніше використовувати літрові банки.
  • Дуже важливо забезпечити мінімальний проміжок часу між стерилізацією банок та їх наповненням компонентами. 
  • Стерилізувати можна на пару, у духовці або в мікрохвильовці.

Класичний рецепт хрумких огірків

Інгредієнти

на 1 літрову банку

  • 0,5 кг невеликих огірків 
  • 10 зерен гірчиці
  • 2 лаврових листи
  • 3 горошин чорного перцю
  • 3 горошин духмяного перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 2 бутони гвоздики
  • Для маринаду:
  • 0,35 л холодної води
  • 3 ст.л. оцту 9% 
  • 2,5 ст.л. цукру 
  • 1 ст.л. солі

Покроковий рецепт приготування класичних хрумких огірків на воді

  1. Уважно промийте невеликі огірки.
  2. Розкладіть огірки у каструлю або миску з холодною водою та залиште їх там на 1 годину.
  3. Для приготування маринаду налийте воду в каструлю. Поступово висипте цукор та сіль у воду. Ретельно розмішайте, щоб сіль та цукор повністю розчинилися під час нагрівання на середньому вогні. Коли суміш доходить до кипіння, зніміть каструлю з вогню та додайте оцту з вмістом 9%. Знову перемішайте
  4. На дно кожної простерилізованої банки розкладіть спеції. Листя смородини та парасольки кропу додайте за своїм бажанням.
  5. Щільно розкладіть огірки та залийте гарячим маринадом.
  6. У широкій посудині (наприклад, у великій каструлі) застеліть рушник на дно і розмістіть на ньому банки з огірками та маринадом, не закручуючи кришок.
  7. Залийте водою приблизно на одну четверту висоти банок.
  8. Доведіть до кипіння і стерилізуйте банки протягом 10-15 хвилин.
  9. Після стерилізації закрийте банки кришками. Переверніть банки догори дриґом, накрийте їх рушником і залиште на ніч. 
  10.  Після ночі перенесіть банки з огірками та маринадом у прохолодне місце для зберігання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малосольні огірки швидкого приготування: 3 смачних рецепти

Рецепт кисло-солодких маринованих огірків з гірчицею

Інгредієнти

На 1 літрову банку

  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 лавровий листок
  • 2 шматки перцю чилі
  • 0,5 ч.л. Духмяного перцю 
  • 1 ст.л. гірчиця “Франзузька” 
  • 0,4 кг огірків
  • 1 ст.л. солі
  • 2 ст.л. цукру  
  • 2 ст.л. оцту 

Покроковий рецепт кисло-солодких гострих огірків з гірчицею:

  1. Промийте огірки та залийте водою на 1 годину.
  2. Розкладіть на дно кожної банки часник, духмяний перець, лавровий лист, перець чилі, гірчицю. 
  3. Щільно розкладіть огірки.
  4. Додайте солі, цукру, оцту. 
  5. Кожну банку залийте окропом та нещільно закрийте кришкою
  6. Поставте банки з огірками на стерилізацію на 5 хвилин, а потім щільно закрийте кришками. Покрутіть банками щоб усі інгредієнти перемішалися.
  7. Дайте їм остигнути при кімнатній температурі, а після цього зберігайте в прохолодному місці.
     

Дізнавайтеся більше смачних рецептів на сайті 1+1:

Loading...

Більше новин