Як маринувати огірки: поради щодо консервації і два смачні рецепти
Рецепти консервованих огірків із гірчицею та перцем чилі.
Сезон закруток уже потрохи захоплює українські родини. Особливою популярністю користуються консервації з огірків. Пропонуємо вам два рецепти консервованих огірків: класичний і з гірчицею та перцем чилі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огірки з кетчупом чилі: новий варіант легендарного рецепта консервованих огірків на зиму
Поради щодо консервації
- Беріть овочі малого розміру.
- Закривайте банки в день збору урожаю.
- Найзручніше використовувати літрові банки.
- Дуже важливо забезпечити мінімальний проміжок часу між стерилізацією банок та їх наповненням компонентами.
- Стерилізувати можна на пару, у духовці або в мікрохвильовці.
Класичний рецепт хрумких огірків
Інгредієнти
на 1 літрову банку
- 0,5 кг невеликих огірків
- 10 зерен гірчиці
- 2 лаврових листи
- 3 горошин чорного перцю
- 3 горошин духмяного перцю
- 2 зубчики часнику
- 2 бутони гвоздики
- Для маринаду:
- 0,35 л холодної води
- 3 ст.л. оцту 9%
- 2,5 ст.л. цукру
- 1 ст.л. солі
Покроковий рецепт приготування класичних хрумких огірків на воді
- Уважно промийте невеликі огірки.
- Розкладіть огірки у каструлю або миску з холодною водою та залиште їх там на 1 годину.
- Для приготування маринаду налийте воду в каструлю. Поступово висипте цукор та сіль у воду. Ретельно розмішайте, щоб сіль та цукор повністю розчинилися під час нагрівання на середньому вогні. Коли суміш доходить до кипіння, зніміть каструлю з вогню та додайте оцту з вмістом 9%. Знову перемішайте
- На дно кожної простерилізованої банки розкладіть спеції. Листя смородини та парасольки кропу додайте за своїм бажанням.
- Щільно розкладіть огірки та залийте гарячим маринадом.
- У широкій посудині (наприклад, у великій каструлі) застеліть рушник на дно і розмістіть на ньому банки з огірками та маринадом, не закручуючи кришок.
- Залийте водою приблизно на одну четверту висоти банок.
- Доведіть до кипіння і стерилізуйте банки протягом 10-15 хвилин.
- Після стерилізації закрийте банки кришками. Переверніть банки догори дриґом, накрийте їх рушником і залиште на ніч.
- Після ночі перенесіть банки з огірками та маринадом у прохолодне місце для зберігання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малосольні огірки швидкого приготування: 3 смачних рецепти
Рецепт кисло-солодких маринованих огірків з гірчицею
Інгредієнти
На 1 літрову банку
- 1-2 зубчики часнику
- 1 лавровий листок
- 2 шматки перцю чилі
- 0,5 ч.л. Духмяного перцю
- 1 ст.л. гірчиця “Франзузька”
- 0,4 кг огірків
- 1 ст.л. солі
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. оцту
Покроковий рецепт кисло-солодких гострих огірків з гірчицею:
- Промийте огірки та залийте водою на 1 годину.
- Розкладіть на дно кожної банки часник, духмяний перець, лавровий лист, перець чилі, гірчицю.
- Щільно розкладіть огірки.
- Додайте солі, цукру, оцту.
- Кожну банку залийте окропом та нещільно закрийте кришкою
- Поставте банки з огірками на стерилізацію на 5 хвилин, а потім щільно закрийте кришками. Покрутіть банками щоб усі інгредієнти перемішалися.
- Дайте їм остигнути при кімнатній температурі, а після цього зберігайте в прохолодному місці.
Дізнавайтеся більше смачних рецептів на сайті 1+1:
Новини по темі