Як приготувати хрумкі пікантні огірки із зернами гірчиці: рецепт

Консервовані огірки з гірчицею стануть смачним додатком до обіднього столу. Ділимося рецептом.

Серпень — традиційний період консервацій, і найпопулярнішим продуктом для цього в українських родинах є, звісно, огірки. Усі ми чули про рецепти маринованих огірків на воді чи з кетчупом, але як щодо експерименту з гірчицею? Спробуйте закрити ваші огірочки саме так - і ви точно не пошкодуєте.

Спочатку лайфхак: щоб огірки були хрумкими, потрібно збирати їх зранку й одразу залити водою близько на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огірки в кетчупі чилі: покроковий рецепт приготування

Як приготувати хрумкі пікантні огірки із зернами гірчиці: рецепт 

Інгредієнти

На 1 літрову банку

  • 0,5 кг огірків
  • 1 парасолька кропу
  • 1 лавровий лист
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. гірчиці в зернах
  • Для маринаду:
  • 0,4 л води
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. 9% оцту
  • 1 ст.л. солі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мариновані помідори: покроковий рецепт приготування

Покроковий рецепт пікантних огірків з гірчицею

  1. У кожну банку кладемо парасольку кропу (бажано з насінням), лавровий листок, розрізані зубчики часнику та зерна гірчиці.
  2. У попередньо замочених огірках відрізаємо хвостики та щільно вкладаємо в банку.
  3. Далі готуємо маринад: у воді змішуємо сіль, цукор та оцет, цю суміш доводимо до кипіння та одразу розливаємо по банках.
  4. Для стерилізації застеліть дно великої каструлі рушником та викладіть туди банки накриті кришками банки. Стерилізуйте 10 хвилин з моменту закипання.
  5. Після закрутіть банки. Якщо у вас кришки під ключ, тоді банки у перевернутому вигляді потрібно поставити у тепле місце на ніч.

Дізнавайтеся більше смачних рецептів на сайті 1+1:

Loading...

Більше новин