Серпень — традиційний період консервацій, і найпопулярнішим продуктом для цього в українських родинах є, звісно, огірки. Усі ми чули про рецепти маринованих огірків на воді чи з кетчупом, але як щодо експерименту з гірчицею? Спробуйте закрити ваші огірочки саме так - і ви точно не пошкодуєте.
Спочатку лайфхак: щоб огірки були хрумкими, потрібно збирати їх зранку й одразу залити водою близько на годину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огірки в кетчупі чилі: покроковий рецепт приготування
Як приготувати хрумкі пікантні огірки із зернами гірчиці: рецепт
Інгредієнти
На 1 літрову банку
- 0,5 кг огірків
- 1 парасолька кропу
- 1 лавровий лист
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. гірчиці в зернах
- Для маринаду:
- 0,4 л води
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. 9% оцту
- 1 ст.л. солі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мариновані помідори: покроковий рецепт приготування
Покроковий рецепт пікантних огірків з гірчицею
- У кожну банку кладемо парасольку кропу (бажано з насінням), лавровий листок, розрізані зубчики часнику та зерна гірчиці.
- У попередньо замочених огірках відрізаємо хвостики та щільно вкладаємо в банку.
- Далі готуємо маринад: у воді змішуємо сіль, цукор та оцет, цю суміш доводимо до кипіння та одразу розливаємо по банках.
- Для стерилізації застеліть дно великої каструлі рушником та викладіть туди банки накриті кришками банки. Стерилізуйте 10 хвилин з моменту закипання.
- Після закрутіть банки. Якщо у вас кришки під ключ, тоді банки у перевернутому вигляді потрібно поставити у тепле місце на ніч.
Дізнавайтеся більше смачних рецептів на сайті 1+1:
Loading...