Огірки в кетчупі чилі: покроковий рецепт приготування

Мариновані огірки з кетчупом чилі: простий рецепт

Класичний рецепт маринованих огірків в кетчупі чилі, який буде до вподоби всій родині.

Поділитися:

Класичний рецепт консервацій огірків у кетчупі чилі пробувала готувати чи не кожна господиня. Його передавали від бабусі до мами й від мами до доньки. Проте сучасні дівчата могли й не чути про традиційний маринад. 

Мариновані огірки — овочеві консерви, до складу яких обов'язково входить оцтова кислота, що забезпечує консервуючу дію в процесі маринування. Мариновані огірки готують шляхом заливки плодів маринадом з подальшою пастеризацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мариновані помідори: покроковий рецепт приготування 

Огірки з кетчупом чилі мають хрумкий та пікантний смак. Він буде до вподоби кожному, хто спробує.  Рецепт маринованих огірків з кетчупом чилі дивіться нижче.  

огірки в банці консервовані

Огірки з кетчупом: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • Огірок - 2 кг
  • Вода - 6 ст.
  • Цукор - 1 ст.
  • Оцет (9%) - 1 ст.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Кетчуп "Чилі" - 1 пакет (300 г)
  • Кріп - 1 пучок
  • Хрін (листя) - 1 пучок
  • Перець чилі зелений – на свій смак
  • Часник (на літрову банку) - 2 зубчики
  • Лист лавровий (на літрову банку) - 2 шт.
  • Перець чорний горошком (на літрову банку) - 5 шт.

малосольні огірки

Спосіб приготування маринованих огірків в кетчупі чилі

  1. Вимийте огірки та залийте холодною водою на 4 години.
  2. Вимийте банки та кришки й стерилізуйте зручним для вас способом.
  3. У підготовлені літрові банки на дно викладіть нарізаний кріп, листя хрону, перець гострий на смак як полюбляєте, 2-3 лаврових листки, 5-6 штук перцю чорного горошком та 2 зубчики часнику.
  4. Щільно розкладіть огірки в банки.
  5. Залийте кип’ячену воду, накрийте кришками та залишіть на 20 хвилин. 
  6. Як час завершиться, злийте воду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як маринувати огірки: поради щодо консервації і два смачні рецепти

Як приготувати розсіл для огірків з кетчупом чилі

огірки в банці

  1. У невелику каструлю влийте 6 стаканів окропу.
  2. Додайте 1 склянку цукру, 2 столові ложки солі, пакет томатного кетчупу «Чилі» та 1 стакан оцту.
  3. Усе перемішайте, поставте на вогонь та доведіть розсіл до кипіння.
  4. Розсіл, що ви отримали, розлийте по банках з огірками й закрутіть кришки. Не забудьте укутати банки з маринованими огірками ковдрою до охолодження.

Дізнавайтеся більше смачних рецептів на сайті 1+1: 

Новини по темі