Показує світові справжнє обличчя української боротьби: в українських кінотеатрах вийшов документальний фільм Да Вінчі

В українському кінопрокаті з'явилася документальна стрічка про добровольця та Героя України – Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла

З 19 вересня на великі екрани вийшов документальний фільм Да Вінчі режисера Володимира Сидька та генерального продюсера Назара Борушка. Інформаційним партнером стрічки стала платформа кіно та телебачення Київстар ТБ. Сюжет складається із архівних матеріалів і кадрів, що були відзняті на бодікамеру «Да Вінчі». До виходу фільму ці кадри не були ще ніде опубліковані, тож глядачі побачать їх вперше. Також стрічка містить інтерв’ю мами, сестри, нареченої, а також командира «Вовків» та колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. 

В основу сюжету цієї документальної роботи лягло життя Дмитра Коцюбайла, починаючи з дитинства та юності. Мало хто знає, проте Дмитро з дитинства мав тягу до малювання, завдяки чому і отримав свій позивний. У 18-ти річному віці він вирушив із Івано-Франківська до Києва, щоб взяти участь у Революції Гідності на Майдані. Після чого Дмитро пішов на фронт добровольцем.

«Стрічка Да Вінчі показує світові справжнє обличчя української боротьби, даючи можливість зрозуміти реальну ситуацію і зберегти пам'ять про таких героїв, як Дмитро Коцюбайло, для майбутніх поколінь. Окрім глядачів, важливо, щоб до підтримки та поширення фільму долучалися й великі бізнеси. Співпраця з компаніями допомагає популяризувати стрічку не лише в Україні, але й за її межами. Підтримка культурних ініціатив, що зміцнюють національну ідентичність та підтримують моральний дух суспільства не лише підвищує престиж компаній, але й сприяє згуртованості суспільства, показуючи, що боротьба за Україну – це спільна справа всіх секторів, від окремих громадян до великого бізнесу», — прокоментували режисер Сидько Володимир та Назар Борушок, продюсер документального фільму Да Вінчі.

До слова, Дмитро Да Вінчі Коцюбайло став першим добровольцем, якому присвоїли звання Героя України прижиттєво.

Переглядайте стрічку у кінотеатрах вашого міста.
 

 

Більше новин