Гуманітарна ініціатива «Аврора» відзначила адвоката з М'янми за його боротьбу за права рохінджа

За свою діяльність активіст неодноразово піддавався переслідуванням і утискам.

Легендарний вірменський коньяк ARARAT, продовжуючи закладені традиції та підтримуючи міжнародну премію «Аврора» з самих витоків, в цьому році також виступив партнером гуманітарної ініціативи.

Третю щорічну премію «Аврора» в розмірі 1,1 млн доларів отримав адвокат Чжо Ла Аун, відзначений за свою відданість справі боротьби за права рохінджа в М'янмі, в тому числі їх права на освіту. За свою діяльність активіст неодноразово піддавався переслідуванням і утискам. На минулій в Вірменії церемонії Чжо Ла Ауну вручили премію «Аврора» - 2018, що присуджується Гуманітарної ініціативою «Аврора» від імені всіх тих, хто вижив під час Геноциду вірмен і в знак подяки їхнім рятівникам.

Вартан Грегорян, співзасновник премії «Аврора» і член Відбіркової комісії, привітав Чжо Ла Ауна, зазначивши: «Ми пам'ятаємо жахи і насильство, з яким зіткнулися депортовані під час Геноциду вірменські біженці, особливо жінки і діти, і тому для нас велика відповідальність - підтримати місію пана Ауна. Ми сподіваємося, що завдяки його діяльності в М'янмі, а коли-небудь і в усьому світі, будуть прийняті закони, що захищають найвразливіших. Чжо Ла Аун робить видатну роботу з величезним ризиком для власного життя, доводячи, що навіть одна людина може мати значний вплив на ситуацію і допомогти людям змінити своє життя на краще».

Як лауреата премії «Аврора» Чжо Ла Аун отримає грант в розмірі 100 000 доларів і можливість продовжити естафету добра, пожертвувавши додаткову до премії нагороду в 1 млн. доларів обраним ним організаціям. Пан Аун розділить нагороду між трьома міжнародними організаціями, які надають біженцям в М'янмі медичну допомогу і підтримку.

Ставши лауреатом премії «Аврора» - Чжо Ла Аун заявив: «На мій народ накладені жорстокі обмеження. Мої люди втратили мужність і віру в себе, вони були позбавлені доступу до освіти і, як наслідок, стали дуже бідні. У мене розривається серце, коли я бачу, як мій народ піддається подібної дискримінації. Підтримка премії «Аврора» дозволяє мусульманам, що постраждали від порушень прав людини, домогтися визнання, і це дуже важливо. Поступово про страждання рохінджа дізнаються все більше людей по всьому світу».

«Діяльність Чжо Ла Ауна втілює в собі дух премії «Аврора». Його приклад доводить, що навіть одна людина може внести величезний внесок в боротьбу з несправедливістю, яка часто здається нездоланною, і надихає всіх нас замислитися над тим, як один сміливий крок в сторону підтримки найуразливіших членів суспільства здатний надати неоціненну вплив на ситуацію», - заявила Мері Робінсон, член Відбіркової комісії премії «Аврора» і колишній Верховний комісар ООН з прав людини.

Видатні міжнародні гуманітарні діячі та члени Відбіркової комісії премії «Аврора», в тому числі, екс-президент Ірландії Мері Робінсон, колишній міністр закордонних справ Австралії Гарет Еванс, колишній президент Мексики Ернесто Седільо, директор Інституту глобальних інновацій в охороні здоров'я при Імперському коледжі Лондона лорд Ара Дарзі, і колишній Постійний представник США при ООН Саманта Пауер приїхали до Вірменії, щоб віддати належне лауреату премії «Аврора» - 2018.

Для учасників та гостей було влаштувано урочисту вечерю ARARAT Generosity Dinner, яка пройшла відразу після офіційної церемонії вручення гуманітарної премії «Аврора».

НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я

Більше новин