Гуманітарна ініціатива «Аврора» відзначила адвоката з М'янми за його боротьбу за права рохінджа

Гуманітарна ініціатива «Аврора» відзначила адвоката з М'янми за його боротьбу за права рохінджа

За свою діяльність активіст неодноразово піддавався переслідуванням і утискам.

Поділитися:

Легендарний вірменський коньяк ARARAT, продовжуючи закладені традиції та підтримуючи міжнародну премію «Аврора» з самих витоків, в цьому році також виступив партнером гуманітарної ініціативи.

Третю щорічну премію «Аврора» в розмірі 1,1 млн доларів отримав адвокат Чжо Ла Аун, відзначений за свою відданість справі боротьби за права рохінджа в М'янмі, в тому числі їх права на освіту. За свою діяльність активіст неодноразово піддавався переслідуванням і утискам. На минулій в Вірменії церемонії Чжо Ла Ауну вручили премію «Аврора» - 2018, що присуджується Гуманітарної ініціативою «Аврора» від імені всіх тих, хто вижив під час Геноциду вірмен і в знак подяки їхнім рятівникам.

Вартан Грегорян, співзасновник премії «Аврора» і член Відбіркової комісії, привітав Чжо Ла Ауна, зазначивши: «Ми пам'ятаємо жахи і насильство, з яким зіткнулися депортовані під час Геноциду вірменські біженці, особливо жінки і діти, і тому для нас велика відповідальність - підтримати місію пана Ауна. Ми сподіваємося, що завдяки його діяльності в М'янмі, а коли-небудь і в усьому світі, будуть прийняті закони, що захищають найвразливіших. Чжо Ла Аун робить видатну роботу з величезним ризиком для власного життя, доводячи, що навіть одна людина може мати значний вплив на ситуацію і допомогти людям змінити своє життя на краще».

Як лауреата премії «Аврора» Чжо Ла Аун отримає грант в розмірі 100 000 доларів і можливість продовжити естафету добра, пожертвувавши додаткову до премії нагороду в 1 млн. доларів обраним ним організаціям. Пан Аун розділить нагороду між трьома міжнародними організаціями, які надають біженцям в М'янмі медичну допомогу і підтримку.

Ставши лауреатом премії «Аврора» - Чжо Ла Аун заявив: «На мій народ накладені жорстокі обмеження. Мої люди втратили мужність і віру в себе, вони були позбавлені доступу до освіти і, як наслідок, стали дуже бідні. У мене розривається серце, коли я бачу, як мій народ піддається подібної дискримінації. Підтримка премії «Аврора» дозволяє мусульманам, що постраждали від порушень прав людини, домогтися визнання, і це дуже важливо. Поступово про страждання рохінджа дізнаються все більше людей по всьому світу».

«Діяльність Чжо Ла Ауна втілює в собі дух премії «Аврора». Його приклад доводить, що навіть одна людина може внести величезний внесок в боротьбу з несправедливістю, яка часто здається нездоланною, і надихає всіх нас замислитися над тим, як один сміливий крок в сторону підтримки найуразливіших членів суспільства здатний надати неоціненну вплив на ситуацію», - заявила Мері Робінсон, член Відбіркової комісії премії «Аврора» і колишній Верховний комісар ООН з прав людини.

Видатні міжнародні гуманітарні діячі та члени Відбіркової комісії премії «Аврора», в тому числі, екс-президент Ірландії Мері Робінсон, колишній міністр закордонних справ Австралії Гарет Еванс, колишній президент Мексики Ернесто Седільо, директор Інституту глобальних інновацій в охороні здоров'я при Імперському коледжі Лондона лорд Ара Дарзі, і колишній Постійний представник США при ООН Саманта Пауер приїхали до Вірменії, щоб віддати належне лауреату премії «Аврора» - 2018.

Для учасників та гостей було влаштувано урочисту вечерю ARARAT Generosity Dinner, яка пройшла відразу після офіційної церемонії вручення гуманітарної премії «Аврора».

НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я

Новини по темі