Хливнюк розповів, чому "Бумбокс" не співає у Росії: "Це позиція нас як громадян, як патріотів"

"Це не позиція гурту. Це позиція нас як громадян, як патріотів"

Під час презентації мультимедійного проекту "94 дні очима ТСН" уперше пролунала композиція "Злива", яку до річниці Майдану підготували Дмитро Шуров, Джамала і Андрій Хливнюк.

У інтерв'ю "Світському життю" лідер гурту "Бумбокс" зізнався: рік, що минає – один із найскладніших у його житті і додав, що ніяк не може себе змусити виступати у Росії.

"Це не позиція гурту. Це позиція нас як громадян, як патріотів. Я не можу поїхати зараз. Я хочу, але я не можу. Тому що іде війна. На мою країну напали. Звісно, люди звертаються, люди хочуть, щоб відбувалися концерти. І я сподіваюся, що ця війна мине, віртуальні "вони" ввімкнуть знову на дружбу народів і колись це загоїться. Не тому, що мені буде зручно давати знов концерти. Я не думаю, що тепер це буде зручно. А для того, щоб люди помирилися. Це дуже важливо", - запевнив Хливнюк. 

Нагадуємо, що днями зірки "1+1" презентували мультимедіапроект "94 дні. Євромайдан очима ТСН". Він складається з книги, своєрідного підручника історії, що ґрунтується на матеріалах випусків новин ТСН, та з документального інтернет-проекту, де день за днем відтворено історію революції гідності в фотографіях, спогадах та відео.

Унікальну книгу випустили у співпраці з  видавництвом "Основи". Її можна придбати вже зараз на сайті euromaidan.tsn.ua, а також в Мистецькому Арсеналі, де до 30 листопада триватиме ІХ форум ART-KYIV Contemporary, де виставлено понад 40 нових проектів від сучасних українських митців.

Більше новин