Катерина Осадча стане співпродюсеркою серіального проєкту-антології, заснованованого на діяльності Пошуку зниклих

Катерина Осадча продюсуватиме серіал-антологію Зниклі

Зниклі — це художній серіал-антологія, який складатиметься з 6 коротких метрів. Основою його стане болюча тема зниклих під час російсько-української війни цивільних, а також їхніх родин, які попри все шукають своїх близьких і сили жити далі. 6 різних за жанром епізодів створюватимуть режисери Євген Тунік, Наталка Ворожбит, Крістіна Тинькевич, Олексій Тараненко, Ірина Цілик та Іван Уривський. Поштовхом до створення проєкту стали історії зникнення та пошуків ініціативи Пошук зниклих, яку заснувала Катерина Осадча.

«Наша ініціатива з пошуку зниклих українців Знайти своїх почала працювати з перших днів повномасштабного вторгнення. І до сьогодні наша команда продовжує працювати над тим, щоб люди знаходили своїх рідних. Для нас дуже важливо, аби про особисті трагедії зниклих дітей і дорослих через жахливу війну, яку розв’язала росія, дізналися й пам’ятали за межами нашої країни. Художня форма і рефлексія до проблеми зниклих від найкращих українських режисерів має на меті донести до глядаяа страшні переживання війни. Адже так важливо розуміти, які трагедії несе війна, що перетворює людські долі в статистичні цифри. Та все ж важливо пам’ятати, що це, перш за все, людські історії, і ми ці історії розкажемо», – ділиться Катерина Осадча, продюсерка проєкту, фаундерка ініціативи Знайти своїх.

Проєкт буде створений також у співпраці медіагрупи FILM.UA. 

Зниклі — не тільки серіал, але й мистецький артпроєкт, тому він розпочнеться не зі знімань серіалу, а з відеокліпу для етногурту ДахаБраха, режисеркою якого виступить Наталка Ворожбит. Сюжет кліпу переплітатиметься з оповіддю її епізоду з антології про депортованого хлопчика, який у своєму мирному дитинстві любив грати у схованки. Презентація відеороботи відбудеться на початку осені 2024. Також у планах створення виставки та кілька спеціальних проєктів протягом 2024-2025 років. Зйомки самого серіалу планують розпочати у наступному році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Осадча в штаб-квартирі ООН в Женеві розповіла про українських цивільних полонених

 

Більше новин