Легко приготувати за лічені хвилини: Руслан Сенічкін поділився улюбленим рецептом лінивих вареників

До Міжнародного дня вареників: ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін розповів, як можна приготувати ліниві вареники за лічені хвилини

8 жовтня — це особливий день, коли вся Україна та любителі смачної кухні з усього світу святкують Міжнародний день вареників. Здається, кожна українська родина має свій унікальний рецепт вареників, у тому числі й різні їх варіації, наприклад — ліниві вареники.

У сучасному світі, де кожна хвилина на рахунку, особливо цінним стає швидкий і смачний сніданок чи будь-який швидкий та смачний перекус. Ліниві вареники — це те, що вам потрібно! Ця страва з легкістю потрапляє в категорію улюблених не лише для дорослих, але й для дітей. 

Ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін поділився рецептом дуже простих та водночас смачних лінивих вареників. Тож, навіть якщо ви ніколи не мали справи з приготуванням вареників, цей рецепт стане для вас відмінним стартом. 

«Рецепт простісінький, на диво економний, приготування майже миттєве, але результат вражаючий. Сирними вареничками охоче поласують навіть найвередливіші дітлахи», — зазначає Руслан Сенічкін.

Секрет у тому, що все, що вам потрібно лише кілька простих інгредієнтів: домашній сир, яйця та борошно. Приготування займає всього кілька хвилин, а результат перевершує всі очікування.

Freepik

Рецепт лінивих вареників

Інгредієнти:

  • 250 г домашнього сиру;
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна (плюс додатково для посипання);
  • 60 г вершкового масла (82,5%);
  • 2 ст. л. цукру;
  • дрібка солі.

Приготування:

  • сир ретельно протріть через сито і перекладіть у глибоку миску, додайте до нього цукор, дрібку солі й ретельно перемішайте;
  • в окремій посудині збийте яйця виделкою, потім додайте до сирної маси та ретельно розмішайте, щоб утворилася однорідна суміш;
  • просійте борошно і додайте його до сирно-яєчної суміші невеликими порціями, старанно перемішуючи, у результаті ви повинні отримати м’яке тісто;
  • викладіть сирне тісто на посипану борошном робочу поверхню, сформуйте ковбаску та наріжте на шматочки товщиною 1-1,5 см;
  • у каструлі доведіть до кипіння воду, порційно викладайте нарізане тісто в окріп і варіть ліниві вареники до моменту, коли вони спливуть на поверхню;
  • готові вареники вийміть з води за допомогою шумівки й викладіть на тарілку, покладіть нарізане вершкове масло і перемішайте.

Ліниві вареники можна подавати зі сметаною, варенням або просто з цукром чи пудрою. Ця страва обов’язково сподобається всім членам родини, адже вона не лише смачна, а й неймовірно проста в приготуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міжнародний день вареників: телеведучий 1+1 Україна Тімур Мірошниченко поділився улюбленим маминим рецептом

Більше новин