Малосольні огірки — це традиційний метод засолювання огірків, який використовується для збереження їх протягом довгого періоду. Цей процес відмінний від традиційного консервування, де огірки зберігаються у маринаді з оцту або лимонної кислоти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хрусткі малосольні огірки на мінеральній воді: швидкий рецепт консервування
Основна ідея малосольного засолювання полягає в тому, щоб зберегти огірки, змочивши їх у солоній воді, в якій використовується велика кількість солі. При цьому огірки зберігають свою свіжість, хрусткість та природний смак.
Для того, щоб приготувати швидкі малосольні огірки на мінеральній воді необхідно взяти наступні продукти:
► Огірки залити холодною водою та залишити на одну годину.
► Викладаємо у ємність листя хрону, листя вишні, смородини, нарізаний часник, зверху викладаємо замочені на годину у холодній воді огірки та заливаємо розсолом. Увага! Розсіл готуємо не на простій воді, а на мінеральній.
►Наливаємо в банку газовану мінеральну воду, насипаємо столову ложку солі, перемішуємо та заливаємо огірки.
►Накриваємо ємність тарілкою, зверху треба поставити гніт та відправити на ніч в холодильник.
Для приготування швидких малосольних огірків в пакеті необхідно:
► Взяти 1 кг огірків, відрізати від них кінцівки та розрізати навпіл. Таким чином вони скоріше засоляться і будуть готові вже через 3-5 годин.
►Складаємо всі огірки в пластиковий пакет. Можна окрім розрізаних огірків покласти в пакет також цілі огірки. Вони будуть готові на наступний день, таким чином ви отримаєте 2 види малосольних огірків.
►Додаємо спеції: гіркий перець (для гостроти), духмяний перець у горошку, подрібнений часник і корінь хрону.
►Додати сіль, закрити пакет та все гарно перемішати.
►Відправити огірки для консервування в холодильник на 3-5 годин.
Як приготувати мариновані огірки по-східному:
Loading...