Взимку, коли організм стає особливо вразливим, його завжди атакують віруси. Однак цього року рівень захворюваності у деяких областях навіть перевищив епідемічний поріг. Серед хвороб, які найчастіше вражають українців – ковід. Розповідаємо, за допомогою який продуктів можна покращити імунітет і вберегти організм від коронавірусу.
Фото: Unsplash
Імбир містить вітаміни С, В1 і В2, а завдяки великій кількості амінокислот у складі, здатен живити усі органи. Цей коренеплід активує імунну систему та допомагає знищити віруси в організмі. Він також рятує від втоми та покращує травлення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про інноваційний метод лікування раку: дізнавалися у "Сніданку з 1+1"
Фото: Unsplash
Куркума володіє протизапальною, противірусною, болезаспокійливою та антимікробною дією. Вона зміцнює імунітет завдяки високому вмісту антиоксидантів. Приправа також багата на кальцій, йод та вітаміни С, Е і К.
Фото: Unsplash
Гарбузове насіння є джерелом магнію, марганцю, міді й цинку, а також містить клітковину. Окрім покращення імунітету, цей продукт позитивно вплине на ваш сон, настрій та стан шкіри.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи корисний денний сон: відповідь сомнолога
Фото: Unsplash
Часник наділений багатьма вітамінами групи B, а також кальцієм, фосфором та цинком. Він не лише захистить вас від вірусів, а й знизить рівень холестерину й цукру в крові.
Фото: Unsplash
Грейпфрут є одним із найкорисніших фруктів, який покращує імунітет завдяки високому вмісту вітамінів С та А. Також фрукт корисний для серцево-судинної та нервової систем, до того ж має тонізуючі властивості.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підтримувати здоров'я взимку: секрети Соломії Вітвіцької