Пироги з капусти восени є особливо доречними. Шматком такої смакоти можна сміливо перекусити, коли часу обмаль, або навіть повноцінно пообідати. Тож, пропонуємо вам декілька рецептів пирога з капусти. Спробуйте приготувати усі три – і оберіть ваш улюблений.
Пиріг із капусти на пісочному тісті
Вам потрібно:
Капуста – пів качана
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Яйця – 4 шт.
Борошно – 150 г
Масло вершкове – 200 г
Сметана – 250 г
Розпушувач тіста – 10 г
1. Спочатку замішайте пісочне тісто. Трохи посоліть 2 яйця і ретельно їх збийте. Додайте розм’якшене вершкове масло, добре вимішайте, після цього додайте борошно з розпушувачем. Зробіть із тіста кульку і покладіть у холодильник на 20 хвилин.
2. Поки тісто охолоджується, зробіть начинку. Для цього потрібно мілко нарізати капусту. Протушкувати її з цибулею і морквою 5-6 хвилин. Посолити її і додати 2 яйця збитих зі сметаною. Перемішувати до однорідності.
3. Дістаньте тісто з холодильника. Розділіть кулю на дві частини. Робочу поверхню потрібно посипати борошном. Розтачайте дві частини тіста у два пласти висотою не більше 3 мм. Застеліть тістом деко, утворюючи високі бортики.
4. Випікайте тісто без начинки впродовж 15 хвилин при температурі 190 градусів. Коли воно ледь зарум'яниться, витягуйте. Дайте йому охолонути і заповнюйте начинкою. Візьміть другий пласт тіста, зробіть в ньому маленькі надрізи і кладіть зверху на начинку.
5. Випікайте 45-50 хв при температурі 190 градусів.
Швидкий капустяний пиріг
Вам потрібно:
Капуста – пів качана
Олія (оливкова, соняшникова) – 3 ст. л.
Чорний перець – за смаком
Кріп – 4 гілочки
Кефір – 1 склянка
Сода (погашена оцтом) – 1/3 ч. л.
Борошно – 1 склянка з гіркою
Яйця – 2 шт.
Сіль – 2 щіпки
Як готувати:
1. Капусту дрібно наріжте і тушкуйте на олії хвилини 4, поки вона не стане м'якою. Додайте чорний перець і дрібно нарізаний кріп, перемішайте. Поки начинка остигає, замісіть тісто.
2. Просійте борошно. Яйця збийте з сіллю, додайте соду, кефір і борошно, ретельно перемішуйте, щоб не утворилися грудки. Густота тіста повинна бути середньою. Щоб на поверхні можна було щось намалювати
3. Змастіть форму, вилийте половину тіста, викладіть начинку і зверху капусти розподіліть іншу частину тісто. Пекти пиріг потрібно менш як годину при температурі 175 градусів.
Осінній пиріг із капустою та грибами
Вам потрібно:
Борошно – 500 г
Цукор – 40 г
Сіль – 7 г
Сухі дріжджі – 3 г
Молоко – 275 мл
Яйця – 1 шт.
Масло – 40 г
Капуста – половина качана
Цибуля – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Яблука – 1 шт.
Гриби – 300 г
1. Тісто - дріжджове, тому передусім відміряйте борошно, додайте у борошно яйце, цукор та дріжджі. Долийте молока і замісіть тісто. Грудку тіста накрийте харчовою плівкою та залишіть відпочивати на 1,5 – 2 години.
2. Поки тісто підходить, є час приготувати смачну начинку.
Більше дивіться у відео
Loading...
Тісто для пирогів з капустою може бути будь-яким, адже білокачанна добре смакує і в поєднанні з прісним, і з дріжджовим. Якщо маєте бажання, можете спробувати загорнути таку капустяну начинку у листкове тісто. Виходить дуже смачний і корисний пиріг.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-3 рецепти яєшні для затишного ранку