Пиріг із капустою в духовці: 3 рецепти

Пироги з капустою: рецепт простих пирогів з капустою
pixabay.com

Прості домашні рецепти з доступних продуктів

Поділитися:

Пироги з капусти восени є особливо доречними. Шматком такої смакоти можна сміливо перекусити, коли часу обмаль, або навіть повноцінно пообідати. Тож, пропонуємо вам декілька рецептів пирога з капусти. Спробуйте приготувати усі три – і оберіть ваш улюблений.

Пиріг із капусти на пісочному тісті

Вам потрібно:

Капуста – пів качана

Цибуля – 1 шт.

Морква – 1 шт.

Яйця – 4 шт.

Борошно – 150 г

Масло вершкове – 200 г

Сметана – 250 г

Розпушувач тіста – 10 г

Фото: freepik.com

Як готувати:

1. Спочатку замішайте пісочне тісто. Трохи посоліть 2 яйця і ретельно їх збийте. Додайте розм’якшене вершкове масло, добре вимішайте, після цього додайте борошно з розпушувачем. Зробіть із тіста кульку і покладіть у холодильник на 20 хвилин.

2. Поки тісто охолоджується, зробіть начинку. Для цього потрібно мілко нарізати капусту. Протушкувати її з цибулею і морквою 5-6 хвилин. Посолити її і додати 2 яйця збитих зі сметаною. Перемішувати до однорідності.

3. Дістаньте тісто з холодильника. Розділіть кулю на дві частини. Робочу поверхню потрібно посипати борошном. Розтачайте дві частини тіста у два пласти висотою не більше 3 мм. Застеліть тістом деко, утворюючи високі бортики.

4. Випікайте тісто без начинки впродовж 15 хвилин при температурі 190 градусів. Коли воно ледь зарум'яниться, витягуйте. Дайте йому охолонути і заповнюйте начинкою. Візьміть другий пласт тіста, зробіть в ньому маленькі надрізи і кладіть зверху на начинку.

5. Випікайте 45-50 хв при температурі 190 градусів.

Швидкий капустяний пиріг

Вам потрібно:

Капуста – пів качана

Олія (оливкова, соняшникова) – 3 ст. л.

Чорний перець – за смаком

Кріп – 4 гілочки

Кефір – 1 склянка

Сода (погашена оцтом) – 1/3 ч. л.

Борошно – 1 склянка з гіркою

Яйця  – 2 шт.

Сіль – 2 щіпки

Фото: freepik.com

Як готувати:

1. Капусту дрібно наріжте і тушкуйте на олії хвилини 4, поки вона не стане м'якою. Додайте чорний перець і дрібно нарізаний кріп, перемішайте. Поки начинка остигає, замісіть тісто.

2. Просійте борошно. Яйця збийте з сіллю, додайте соду, кефір і борошно, ретельно перемішуйте, щоб не утворилися грудки. Густота тіста повинна бути середньою. Щоб на поверхні можна було щось намалювати

3. Змастіть форму, вилийте половину тіста, викладіть начинку і зверху капусти розподіліть іншу частину тісто. Пекти пиріг потрібно менш як годину при температурі 175 градусів.

Осінній пиріг із капустою та грибами

Вам потрібно:

Борошно – 500 г

Цукор – 40 г

Сіль – 7 г

Сухі дріжджі – 3 г

Молоко – 275 мл

Яйця – 1 шт.

Масло – 40 г

Капуста – половина качана

Цибуля – 2 шт.

Морква – 1 шт.

Яблука – 1 шт.

Гриби – 300 г

1. Тісто  - дріжджове, тому передусім відміряйте борошно, додайте у борошно яйце, цукор та дріжджі. Долийте молока і замісіть тісто. Грудку тіста накрийте харчовою плівкою та залишіть відпочивати на 1,5 – 2 години.

2. Поки тісто підходить, є час приготувати смачну начинку.

Більше дивіться у відео

Тісто для пирогів з капустою може бути будь-яким, адже білокачанна добре смакує і в поєднанні з прісним, і з дріжджовим. Якщо маєте бажання, можете спробувати загорнути таку капустяну начинку у листкове тісто.  Виходить дуже смачний і корисний пиріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-3 рецепти яєшні для затишного ранку

Новини по темі