Важко переоцінити користь петрушки для організму людини. Лікувальні властивості мають всі частини рослини, зберігаються вони навіть при заморожуванні.
Корисні властивості петрушки:
За кількістю вітаміну С петрушка не поступається чорній смородині та посідає друге почесне місце після шипшини.
Дві столові ложки нарізаної петрушки містять майже 150% добової норми вітаміну К, який край необхідний для кісток, крові та судин.
Вживання петрушки регулює рівень глюкози у крові, підвищує апетит, а також зменшує запальні процеси передміхурової залози у чоловіків, нормалізує гормональний фон у жінок.
Лікувальні властивості мають всі частини петрушки, і вони зберігаються у замороженому вигляді, але не більше року.
Вживання петрушки прискорює рівень метаболізму, виводить зайву рідину, а це сприяє зниженню ваги.
Петрушку не рекомендують вживати:
Подробиці дивись у сюжеті Сніданку з 1+1: