Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Поради дієтолога Сніданку: Яка користь від петрушки

Важко переоцінити користь петрушки для організму людини. Лікувальні властивості мають всі частини рослини, зберігаються вони навіть при заморожуванні.

Важко переоцінити користь петрушки для організму людини. Лікувальні властивості мають всі частини рослини, зберігаються вони навіть при заморожуванні.

Корисні властивості петрушки:

За кількістю вітаміну С петрушка не поступається чорній смородині та посідає друге почесне місце після шипшини.

Дві столові ложки нарізаної петрушки містять майже 150% добової норми вітаміну К, який край необхідний для кісток, крові та судин.

Вживання петрушки регулює рівень глюкози у крові, підвищує апетит, а також зменшує запальні процеси передміхурової залози у чоловіків, нормалізує гормональний фон у жінок.

Лікувальні властивості мають всі частини петрушки, і вони зберігаються у замороженому вигляді, але не більше року.

Вживання петрушки прискорює рівень метаболізму, виводить зайву рідину, а це сприяє зниженню ваги.

Петрушку не рекомендують вживати:

  • вагітним;
  • при захворюванні нирок;
  • подагрі;
  • за наявністю алергічної реакції.

Подробиці дивись у сюжеті Сніданку з 1+1:

Більше новин