У Великій Британії Різдво шанують по-особливому. Цього дня всі свято дотримуються традицій: готують улюблені смаколики та збираються в колі найрідніших. Королева Єлизавета ІІ – не виняток. Понад те, у Її Величності є улюблені страви, без яких вона не уявляє різдвяний вечір.
Запашне імбирне печиво, яким вона частує себе та гостей, тепер може приготувати та спробувати кожен. Адже королівські кондитери розкрили фірмовий рецепт! Ми ділимося ним і з тобою. Читай далі й здивуйся, наскільки все просто.
Цукрова пудра – 360 г
Яєчний білок – 85 г
Лимонний сік – 20 г
Мелений мигдаль – 300 г
Цукати – 115 г
Цедра ½ лимона
Мелена кориця – 12 г
Мелена гвоздика – ¼ ч. л.
1. Подрібнюємо цукати до пастоподібної консистенції.
2. В окремій мисці поєднуємо цукрову пудру, яєчний білок і лимонний сік. Збиваємо до піни. Третину отриманої меренги перекладаємо в іншу тару та відкладаємо.
3. До 2/3 меренги додаємо всі інші інгредієнти, зокрема й пасту з цукатів. Перемішуємо.
4. Замішуємо тісто руками та викладаємо на деко. Накриваємо пергаментом та розкочуємо до товщини 1 см.
5. Знімаємо пергамент та наносимо тонкий шар меренги. Він має бути якомога рівнішим.
6. Залишаємо відпочити в холодильнику принаймні на годину.
7. Виймаємо тісто з холодильника та ріжемо на порції. Додай креативу – виріж зірочки, як це зробили королівські кондитери. Тут є лайфхак: перш ніж занурити форму в тісто, опусти її в гарячу воду. Тоді зірочки вийматимуться з неї легко.
8. Випікаємо 12-15 хвилин при 160°. Королівські кондитери радять вмикати лише нижній нагрів – тоді меренга залишиться білою. Печиво готове, коли ти зможеш припідняти їй за край. Всередині вони мають залишатися м’якими та липкуватими.
9. Залишаємо охолонути на 30 хвилин.
Готове печиво можна зберігати в контейнері протягом двох тижнів – і воно не втратить свій смак. Процес приготування дивись у відео:
А також читай і інші рецепти до новорічних свят:
1. 5 оригінальних рецептів какао, що створять новорічний настрій