Справжній азійський делікатес: рецепт японського салату Кані від Руслана Сенічкіна

Однією з популярних страв, що прийшли до нас із Японії, є салат Кані, який відомий своїм ніжним смаком та легкою текстурою.

До речі, слово Кані у перекладі з японської означає краб, тож основою салату є саме крабове м'ясо або його делікатна імітація. А Руслан Сенічкін у Сніданку з 1+1 відкрив секрети приготування цього вишуканого японського делікатесу. 

Інгредієнти:

  • Крабове м'ясо або крабові палички – 200 г;
  • Огірок свіжий – 1 великий;
  • Морква - 1 середня;
  • Листя салату (айсберг або ромен) – 3-4 шт.;
  • Несолодкий йогурт  – 3 ст. ложки;
  • Рисовий оцет  – 1 ст. ложка;
  • Кунжутна олія - 1 ст. ложка;
  • Кунжут - 20 г.
  • Сік лимона – 1/2;
  • Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  1. Якщо ви використовуєте крабові палички, розморозьте їх і наріжте тонкими смужками або розділіть на волокна. Свіже крабове м'ясо очистіть від панцира і подрібніть.
  2. Наріжте огірок і моркву тонкими смужками (соломкою). Якщо огірок має жорстку шкірку, її можна зняти.
  3. Ретельно промийте листя салату, просушіть і нарвіть руками на середні шматочки.
  4. Змішайте йогурт із кунжутною олією, рисовим оцтом та соком лимона. Додайте сіль і перець.
  5. У великій мисці з'єднайте крабове м'ясо, нарізаний огірок і моркву та листя салату . Додайте соус і обережно перемішайте, щоб не пошкодити текстуру інгредієнтів.
  6. Викладіть салат на тарілку, прикрасьте кунжутом.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжне, еластичне і легке в приготуванні: рецепт найсмачнішого тіста для вареників

Більше новин