До речі, слово Кані у перекладі з японської означає краб, тож основою салату є саме крабове м'ясо або його делікатна імітація. А Руслан Сенічкін у Сніданку з 1+1 відкрив секрети приготування цього вишуканого японського делікатесу.
Інгредієнти:
- Крабове м'ясо або крабові палички – 200 г;
- Огірок свіжий – 1 великий;
- Морква - 1 середня;
- Листя салату (айсберг або ромен) – 3-4 шт.;
- Несолодкий йогурт – 3 ст. ложки;
- Рисовий оцет – 1 ст. ложка;
- Кунжутна олія - 1 ст. ложка;
- Кунжут - 20 г.
- Сік лимона – 1/2;
- Сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Якщо ви використовуєте крабові палички, розморозьте їх і наріжте тонкими смужками або розділіть на волокна. Свіже крабове м'ясо очистіть від панцира і подрібніть.
- Наріжте огірок і моркву тонкими смужками (соломкою). Якщо огірок має жорстку шкірку, її можна зняти.
- Ретельно промийте листя салату, просушіть і нарвіть руками на середні шматочки.
- Змішайте йогурт із кунжутною олією, рисовим оцтом та соком лимона. Додайте сіль і перець.
- У великій мисці з'єднайте крабове м'ясо, нарізаний огірок і моркву та листя салату . Додайте соус і обережно перемішайте, щоб не пошкодити текстуру інгредієнтів.
- Викладіть салат на тарілку, прикрасьте кунжутом.
Loading...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжне, еластичне і легке в приготуванні: рецепт найсмачнішого тіста для вареників