Нові ціни на багаж та скасування стійок реєстрації в аеропортах: лоукост Ryanair анонсував нові правила на 2025 рік

Ryanair анонсував нові правила, які сподобаються не всім

Найбільша в Європі бюджетна авіакомпанія Ryanair анонсувала нові правила з 2025 року, які стосуватимуться цін на багаж та реєстрації пасажирів.

Для деяких пасажирів ці зміни можуть дещо ускладнити подорожі. Про те, що зміниться з нового року та на що слід звернути увагу при авіаподорожі з Ryanair – розповідаємо у цьому матеріалі.

Зростання цін на багаж

Ірландський лоукостер планує внести істотні зміни до цінової політики щодо багажу та додаткових послуг компанії. Зокрема, анонсовано нові збори для тих пасажирів, які приймуть рішення придбати додатковий багаж вже після оформлення бронювання.

Таким чином, у разі, якщо багаж вагою 10 кг купується безпосередньо під час бронювання квитка, його вартість складе від 9,49 до 44,99 євро. Однак, якщо пасажир вирішить придбати додатковий багаж вже після бронювання квитка, його вартість підвищиться і складе від 23,99 до 44,99 євро.

У свою чергу, вартість 20-кілограмового багажу при бронюванні квитка стартує від 18,59. Після бронювання квитка пасажирам доведеться заплатити за додатковий багаж вже від 39,99 до 59,99 євро.

Зміни торкнуться і пріоритетного доступу на посадку. Зокрема, при бронюванні квитка пріоритетний статус та два місця ручної поклажі обійдуться у суму від 6 до 26 євро. Якщо пасажир вирішить придбати таку ж опцію пізніше, то йому доведеться заплатити 20–60 євро залежно від конкретного рейсу та дати вильоту.

Getty Images

Реєстрація виключно онлайн

Ryanair також анонсував суттєві зміни у реєстрації пасажирів. З травня 2025 року лоукостер планує скасувати можливість реєстрації пасажирів в аеропорту. Таким чином, зареєструватися на рейс можна буде лише онлайн.

Як зазначив генеральний директор Ryanair Майкл О'Лірі, необхідність скасування стійок реєстрації в аеропортах пов'язана з оптимізацією витрат авіакомпанії. Він підкреслив, що Ryanair не наймає власний наземний персонал, користуючись послугами сторонніх компаній, а оренда стійок реєстрації коштує лоукосту дорого, тому реєстрація пасажирів у додатку компанії або на сайті дозволить зберегти низькі ціни на авіаквитки.

Незважаючи на те, що багато пасажирів активно використовують послугу онлайн-реєстрації на рейс, ці зміни можуть призвести до певних труднощів. Тревел-експерти та мандрівники висловлюють побоювання, що відсутність реєстрації в аеропорту та необхідність використання онлайн-технологій може бути складною опцією для тих, хто зазнає певних труднощів із сучасними цифровими пристроями.

У Ryanair також відповіли на побоювання, що у пасажирів можуть виникнути проблеми через розрядку батарей у телефонах під час реєстрації на рейс, зазначивши, що це не завадить посадці - у працівників біля виходу на посадку будуть дані про посвідчення особи пасажира та номер його місця на борту літака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи відкриють в Україні аеропорти: що відомо про повернення авіасполучення

Більше новин