Чи відкриють в Україні аеропорти: що відомо про повернення авіасполучення

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

В Україні, ймовірно, відновлять авіаперевезення: коли і за яких умов запрацюють аеропорти.

Поділитися:

Про відновлення авіарейсів в Україні розмови ведуться ще давно. Так розглядались варіанти відкриття аеропортів у Львові чи на Закарпатті, та поки такі варіанти так і залишилися нездійсненними. Втім, нещодавно зʼявились чутки про те. що незебаром відкриється аеропорт Бориспіль . А в підтвердження таких новин були новини про відкриття вакансій для роботи в аеропорту. Та чи насправді таке відкриття планується? У "Сніданку з 1+1" розповіли, чи готова цивільна авіація до таких польотів, та що думають про це самі українці.

Основною перешкодою для авіасполучення була недостатньо посилена система захисту і протиповітряної оборони. Втім, наразі такі системи, за словами влади, є більш підготовленими для захисту авіації. Впровадити механізм запуску роботи аеропортів і відновлення польотів планують за принципами Ізраїлю та Сирії. Україна вже консультується з ізраїльськими партнерами з приводу цих питань. А відновити аеропорт Бориспіль, за словами експертів, можна буде менше ніж за місяць після прийняття відповідного рішення. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ця війна не завершиться, поки Путін буде президентом росії. Оглядач Радіо NV Іван Яковина розповів Наталії Мосейчук, чого українцям очікувати до кінця року

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомляє, що питання відкриття повітряного простору над Україною будуть вирішуватись сумісно з міжнародними органами:

"Неможливо здійснювати авіаперельоти міжнародні без погодження двох регуляторів: європейського і американського, так це працює. Українська сторона передає двом регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах військового стану".

Тому відновити авіарейси з України можна буде тільки після погодження Єврокомісії. Та опитування населення показало, що люди поки що не готові пересуватися літаками, доки йде війна. Тим не менш, відкриття аеропортів на Львівщині вважають найбільш безпечним варіантом із усіх.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неоднозначні заяви Папи Римського щодо України: що насправді хотів донести понтифік

Новини по темі