Чи відчували ви розгубленість, обираючи, яким виноградом посмакувати? Адже перед вами соковиті його грона – великі та дрібні ягоди, з кісточками і без... Справді, у наш час на приклавках можна побачити різні сорти винограду. Та який із них найкращий?
Пропонуємо обирати виноград, зважаючи на його корисність. Загалом ця ягода багата на глюкозу та фруктозу, вітаміни С, А, В6, магній, залізо тощо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торт із виноградом та яєчним кремом: Рецепт Руслана Сенічкіна
Вважається, що найбільше корисними властивостями природа обдарувала темний виноград. У ньому міститься антоціан, що має хороші антиоксидантні «здібності».
На другій сходинці розмістився зелений виноград, який рекомендують тим, хто бажає схуднути, і рожевий, який радять для профілактики респіраторно-вірусних захворювань.
Любителям кишмишу варто пам’ятати про те, що він містить уполовину менше вітамінів ніж його «конкуренти».
До речі, не варто боятися виноградних кісточок, адже вони також можуть похизуватися користю. Кісточки містять ресвератрол, що сприяє профілактиці серцевих захворювань.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна рукола, і що з неї готувати