Чим корисна рукола, і що з неї готувати
Дізнайтеся більше про корисні властивості рослини для організму.
articleContentРукола недаремно завойовує все більшу популярність серед українців. Вона не лише доповнює смак страв, а і є справжньою знахідкою для здоров’я людини. Рукола покращує травлення, сприяє зміцненню імунітету та підвищенню рівня гемоглобіну в крові.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 легких салатів без шкоди для фігури
Чому рукола така корисна?
1. Рослина надзвичайно багата вітаміном К, який впливає на згортання крові, мікро- і макроелементами та речовинами, які попереджують ракові пухлини.
2. Рукола сприяє схудненню. У складі рослини чимало корисних речовин та вітамінів, при тому що її енергетична цінність низька - усього 26 ккал на 100 г. Саме тому вона незамінна для тих, хто хоче скинути декілька зайвих кілограмів.
3. Рукола - природний антисептик. У ній є фітонциди та ефірні олії, які допомагають організму боротися з вірусами та бактеріями.
Як зберігати та споживати продукт?
1. Зберігати рослину у холодильнику не більше 6 діб. Обережно вживати руколу у їжу тим, хто страждає на сечокам'яну хворобу та у кого є в нирках камінці.
2. Заморожувати руколу не варто, адже так вона втрачає свої смакові якості.
3. Руколу потрібно правильно подрібнювати, аби вона не втрачала своїх корисних властивостей. Зазвичай її рвуть руками або нарізають керамічним ножем.
Що приготували з руколи?
Руколу використовують у приготуванні багатьох страв. Вона чудово доповнює м’ясо, бобові, помідори та солодкий перець. Пропонуємо рецепти смачних салатів із руколи для усієї родини.
ТЕПЛИЙ САЛАТ ІЗ МОЦАРЕЛОЮ
Інгредієнти:
філе - 2 шт.
шпинат - 30 г
рукола - 30 г
авокадо - 1 шт.
моцарела - 100 г
помідори чері - 5 шт.
кедрові горіхи - 30 г
оливкова олія - 1 ст. л.
Приготування:
1. Замаринувати куряче філе в оливковій олії, соєвому соусі та спеціях. Залишити на 15 хв.
2. Покласти м’ясо в рукав для запікання. Пекти у печі при температурі 200 градусів протягом 15 - 20 хв.
3. Нарізати авокадо на скибочки.
4. Викласти на тарілку листя шпинату, руколу, тепле м’ясо, моцарелу, скибочки авокадо, помідори чері, кедрові горішки та кілька крапель оливкової олії.
САЛАТ З КРАБОВИМИ ПАЛИЧКАМИ ТА ФЕТОЮ
Інгредієнти:
фета - 70 г
огірок - 2 шт.
кунжут - 30 г
рукола - 30 г
апельсин - 1 шт.
авокадо - 1 шт.
маш-салат - 30 г
оливкова олія - 1 ст. л.
крабові палички - 100 г
Приготування:
1. Змішати маш-салат та листя руколи в окремій посудині.
2. Нарізати соломинкою крабові палички та огірок.
3. Налити оливкової олії. Перемішати страву.
4. Подавати із шматочками почищеного апельсину, авокадо та кубиками сиру фета.
5. Прикрасити салат зернятками кунжуту.
САЛАТ ІЗ МАНДАРИНІВ І БУРЯКА
Інгредієнти:
Філе - 250 г
Рукола - 30 г
Цибулина - 1
Буряк - 1
Кунжут
Мандаринки - 3
Соєвий соус
Оливкова олія
Зелень та спеції.
Приготування:
1. Смажити філе на середньому вогні.
2. Викласти листя салату на тарілку, додати варений або печений буряк, м'ясо та мандаринки.
3. Змішати оливкову олію та соєвий соус. Полити салат.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати салат для швидкого схуднення