Сильна молитва на Різдво Іоанна Хрестителя

Молитва до Іоанна Хрестителя про допомогу.

Різдво Іоанна Предтечі (Іоанна Хрестителя) православні віряни в Україні відзначають 7 липня. У цей день прийнято відвідувати церкву та молитися святому Іоанну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що будемо відзначати у липні 2023: перелік професійних, релігійних та державних свят

Різдво Іоанна Предтечі: значення свята

Свято Різдва Іоанна Предтечі відзначається у християнському календарі і присвячується народженню сина Захарія та Єлисавети, який згодом став відомий як Іван Хреститель. Це особливе свято виявляє пошану та визнання життя і служіння Іоанна, який відіграв важливу роль у поширенні християнства. Святкування Різдва Іоанна Предтечі спонукає до замислення над значенням пророкувань та підготовки до приходу Ісуса Христа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Івана Купала 2023: найпопулярніші обряди, змови та повір'я (обряд з хустинкою)

Молитва на Різдво Іоанна Хрестителя

Святий Іване, предтече і хрестителю Господній. Тебе послав Господь, щоб дати свідчення про світло і щоб увірували всі в те правдиве світло, яке прийшло у світ просвітити кожну людину. Ти – всехвальний пророк, більший від усіх пророків. Вони проповідували Христа Ісуса словами, а ти вказав на нього рукою і мовив: «Це Агнець Божий, що бере на себе гріхи світу». Ти проповідував покаяння, ти хрестив розкаяних у Йордані, ти вдостоївся своєю рукою торкнутись голови самого Царя і Бога. Ти – перший мученик, ти – посників і пустельників наставник, ти – вчитель чистоти, ти – близький друг Христа.

Тебе прошу, до тебе припадаю: не відмов мені в заступництві. Нехай моє життя відновиться справжнім покаянням, немов другим хрещенням. Випроси мені ласку прощення усіх гріхів і повернення на дорогу справжнього християнського життя, щоби з твоєю допомогою я жив(жила) у Божій благодаті і зміг(змогла) колись увійти в царство вічного життя. Амінь!

Більше новин