У фінал "Великого пекарського турніру" сенсаційно вийшли четверо учасників

А одна з учасниць жорстоко поплатилася за страх перед кулінарними експериментами.

За крок до фіналу "Великий пекарський турнір" залишила одеситка Тетяна Касько. Її головною помилкою став страх перед кудінарними експериментами. Судді вирішили, що учасниця зупинилася на місці і більше не показує професійного зросту. Розплата - виліт з проекту у найбільш відповідальний момент.

А зірковю випічки на 8 тижні змагань став Андрій Сусєков.

Андрій вразив журі вже під час першого конкурсу, коли учасники змагалися у випіканні шоколадних десертів. Він практично зробив неможливе - смачно поєднав шоколад, грушу та сир рокфор. Це був шалений ризик. І він себе виправдав.

Правда, ще одна фанатка експериментів сходу розчарувала суддів. Шоколадні тістечка Катерини Горбач, яка є однією з фаворитів "Великого пекарського турніру", судді назвали просто жахливими.

Справжня драма розгорнулася під час другого конкурсу. Цього разу учасники пекли знаменитий торт "Анна Павлова", названий так на честь геніальної російської балерини. В основі торта - повітряне бізе, яке поєднується з кремом та фруктами.

З усіх пекарів-аматорів лише Тетяна Касько знала, яким на вигляд має бути цей торт. Всі інші діяли наосліп. Школярка Женя Пригородова від хвилювання просто забула покласти у свою "Павлову" ківі. На щастя, це не зіпсувало смак і її торт судді визнали одним з найкращих.

А вже третій конкурс і зовсім загнав учасників у глухий кут. Вони мали продемонструвати вищий пілотаж, створивши торт висотою 20 см. І ця висота не підкорилася жодному з них.

Підступ завдання у тому, що високі торти погано тримаються купи. Коржі сковзають на кремі і вся конструкція хилиться в бік. Тому торт ризикує стати Пізанською вежею.

Чоловіки вдалися до хитрощів. Аби високий торт не завалився вбік, вони обрали форму піраміди, де верхні коржі менші за нижні. І все було б добре, якби пухке бісквітне тісто не увібрало в себе крем. Саме через це осів торт-піраміда бізнесмена Олександра Любченка.

Індійський шоколадний торт Андрія Сусєкова теж осів. Але його вінчали одразу три високі башточки, від чого торт менше втратив в об'ємі.

Та справжній провал чекав на Тетяну Касько. Вона від самого початку не розуміла, навіщо взагалі потрібні такі високі торти. Вдома, звичайно, тренувалася. Але навіть у спокійних домашніх умовах не дотягнула до потрібної висоти.

Що вже й казати про знімальний майданчик, де на випікання відведено обмаль часу. Тетяна не встигла доробити свій торт, який став найнижчим серед усіх. І судді не пробачили такої грубої помилки.

Таким чином у фіналі "Великого пекарського турніру" будуть змагатися четверо учасників: школярка Женя Пригородова, фізик Андрій Сусєков, бізнесмен Олександр Любченко та продавець електродвигунів Катерина Горбач.

А вже у наступній серії "Великого пекарського турніру" вас очікує особливий сюрприз. Дивіться найдобрішу кулінарну битву України у неділю 13 жовтня на 1+1. Початок - о 15:30.

Більше новин