У фінал "Великого пекарського турніру" сенсаційно вийшли четверо учасників

У фінал "Великого пекарського турніру" сенсаційно вийшли четверо учасників

А одна з учасниць жорстоко поплатилася за страх перед кулінарними експериментами.

Поділитися:

За крок до фіналу "Великий пекарський турнір" залишила одеситка Тетяна Касько. Її головною помилкою став страх перед кудінарними експериментами. Судді вирішили, що учасниця зупинилася на місці і більше не показує професійного зросту. Розплата - виліт з проекту у найбільш відповідальний момент.

А зірковю випічки на 8 тижні змагань став Андрій Сусєков.

Андрій вразив журі вже під час першого конкурсу, коли учасники змагалися у випіканні шоколадних десертів. Він практично зробив неможливе - смачно поєднав шоколад, грушу та сир рокфор. Це був шалений ризик. І він себе виправдав.

Правда, ще одна фанатка експериментів сходу розчарувала суддів. Шоколадні тістечка Катерини Горбач, яка є однією з фаворитів "Великого пекарського турніру", судді назвали просто жахливими.

Справжня драма розгорнулася під час другого конкурсу. Цього разу учасники пекли знаменитий торт "Анна Павлова", названий так на честь геніальної російської балерини. В основі торта - повітряне бізе, яке поєднується з кремом та фруктами.

З усіх пекарів-аматорів лише Тетяна Касько знала, яким на вигляд має бути цей торт. Всі інші діяли наосліп. Школярка Женя Пригородова від хвилювання просто забула покласти у свою "Павлову" ківі. На щастя, це не зіпсувало смак і її торт судді визнали одним з найкращих.

А вже третій конкурс і зовсім загнав учасників у глухий кут. Вони мали продемонструвати вищий пілотаж, створивши торт висотою 20 см. І ця висота не підкорилася жодному з них.

Підступ завдання у тому, що високі торти погано тримаються купи. Коржі сковзають на кремі і вся конструкція хилиться в бік. Тому торт ризикує стати Пізанською вежею.

Чоловіки вдалися до хитрощів. Аби високий торт не завалився вбік, вони обрали форму піраміди, де верхні коржі менші за нижні. І все було б добре, якби пухке бісквітне тісто не увібрало в себе крем. Саме через це осів торт-піраміда бізнесмена Олександра Любченка.

Індійський шоколадний торт Андрія Сусєкова теж осів. Але його вінчали одразу три високі башточки, від чого торт менше втратив в об'ємі.

Та справжній провал чекав на Тетяну Касько. Вона від самого початку не розуміла, навіщо взагалі потрібні такі високі торти. Вдома, звичайно, тренувалася. Але навіть у спокійних домашніх умовах не дотягнула до потрібної висоти.

Що вже й казати про знімальний майданчик, де на випікання відведено обмаль часу. Тетяна не встигла доробити свій торт, який став найнижчим серед усіх. І судді не пробачили такої грубої помилки.

Таким чином у фіналі "Великого пекарського турніру" будуть змагатися четверо учасників: школярка Женя Пригородова, фізик Андрій Сусєков, бізнесмен Олександр Любченко та продавець електродвигунів Катерина Горбач.

А вже у наступній серії "Великого пекарського турніру" вас очікує особливий сюрприз. Дивіться найдобрішу кулінарну битву України у неділю 13 жовтня на 1+1. Початок - о 15:30.