«Надзвичайно потужний фільм»: Алан Бадоєв, Антон Птушкін та інші зіркові глядачі розповіли, чому варто подивитись стрічку Мирні люди

Українська документальна стрічка Мирні люди вже вийшла в прокат: зіркові глядачі ексклюзивно для 1+1 поділилися своїми враженнями про фільм

29 серпня в український прокат виходить документальний хіт 2024 року – український фільм Мирні люди, який показує справжнє нутро росіян та чому з ними неможливо ні домовлятися, ні дружити, ні миритися. 

Стрічка відкривала цьогорічний Docudays UA – головну кіноподію для документалістики країни. На фестивалі стрічку вже бачили не лише представники індустрії, але і деякі зіркові лідери думок. 

Ексклюзивно для сайту 1+1 вони поділилися своїми враженнями та думками чому варто не пропустити стрічку у прокаті. 

Алан Бадоєв, кліпмейкер, режисер документального фільму Довга доба

«Це надзвичайно потужний фільм, ефект контрапункту в якому спрацьовує зі стовідсотковим влучанням у мозок і серце глядача. Певен, що після перегляду українці відчують люту ненависть до нашого ворога, а закордонні глядачі усвідомлять, що злом охоплена вся росія, а не тільки сотні тисяч військових загарбників. Мирні люди — це безжальна констатація процесів, які є незворотними там, де панує війна» .

1+1 media

З початку повномасштабного вторгнення українські спецслужби опублікували сотні перехоплених телефонних дзвінків російських військових. Чи не найбільший інтерес викликають розмови окупантів з їхніми близькими в росії. Голоси мирних, цивільних — матерів, дружин і друзів — розкривають світові очі не лише на хід так званої спецоперації, а й на жахливий внутрішній світ суспільства, яке стоїть за її виконанням.

Саме з таких перехоплень складається стрічка, що досліджує природу російського імперіалізму й колоніалізму, роль пропаганди у вторгненні й торкається питання колективної відповідальності росіян і росіянок.

Олександра Матвійчук, правозахисниця, Голова організації Центр громадянських свобод

«Цей фільм краще за будь-які аргументи пояснює, чому це не просто війна Путіна. Перехоплені розмови російський військових та їхніх родин настільки шокують відвертим цинізмом та байдужістю до злочинів, що просто не залишається питань, для чого росіяни вбивали та катували цивільних людей в Бучі. Вони це робили, бо могли. Цей фільм треба дивитися бодай для того, щоб мати це усвідомлення. І більше ніколи їм цього не дозволити».

Режисерка переслухала 31 годину перехоплених розмов з відкритих джерел, щоб обрати найбільш влучні, побудувати історію та драматургію разом із французькою режисеркою монтажу.

1+1 media

«Я хотіла, щоб люди дивилися своєрідний документальний трилер з максимальним зануренням та водночас не змогли піти. І я знала, що це буде дуже важкий фільм, враховуючи матеріал і ті жахи реальності, які він описує. Але водночас я була дуже обережна, щоб створити кіно, яке глядачі зможуть-таки витримати емоційно», – розповідає режисерка. 

Антон Птушкін, режисер документального фільму Ми, наші улюбленці та війна

«Після 20 днів в Маріуполі це, мабуть, другий фільм, який залишив таке сильне враження і який ще раз нагадав проти чого ми боремося».

Українські медіа також порівнюють цей фільм зі стрічкою Мстислава Чернова. Зокрема, LB.ua пишуть, що «разом з 20 днями у Маріуполі Мстислава Чернова Мирні люди — концентроване засвідчення російських злочинів». 

Інформаційний партнер — платформа кіно та телебачення Київстар ТБ.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змусить замислитись над важливими питаннями та згадати про забуті мрії: 3 причини подивитись український серіал Тут і тепер

Більше новин