Юлія Бориско розказала молоді Самбора про безпечне працевлаштування за кордоном

Інформаційний тур "Твій безпечний шлях до мети" здійснив другу зупинку.

У суботу, 2 серпня,  інформаційний тур, присвячений проблемам торгівлі людьми, зробив свою другу зупинку в Самборі Львівської області. Обличчями кампанії "Твій безпечний шлях до мети" стали ведучі ТСН  Єгор Гордєєв та Юлія Бориско.  Інформаційний тур проходить за підтримки Швейцарії в рамках Програми протидії торгівлі людьми Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

Ведуча "ТСН. Ніч" Юлія Бориско розповіла молоді в Самборі про безпечне працевлаштування за кордоном, та куди звертатися на разі якщо виникнуть проблеми.  

"У Самбір з інфо-туром приїхала дуже кваліфікована команда. Просто на центральній площі міста у фахівців Міжнародної організації з міграції можна було дізнатись все, що потрібно для безпечного працевлаштування, зокрема, навчитися перевіряти посередників і роботодавців, записати контакти, куди звертатись, якщо є проблема. Здивувало те, що на захід прийшла здебільшого молодь, було чимало школярів. Але ще більше вразило, як швидко вони хапали інформацію і як грамотно відповідали на непрості питання нашої вікторини. За їхнє майбутнє я тепер більш спокійна. Вони дадуть собі раду в дорослому житті", - розповіла Юлія Бориско.

Як і в Ізмаїлі, молодь Самбору завзято відповідала на питання вікторини, а також брала активну участь в інтерактивному опитуванні з визначення рівня ризику потрапляння до трудової експлуатації.

Також великий інтерес викликала демонстрація фільму "Життя на продаж".

Тур пройде ще у двох регіонах України – на Івано-Франківщині в місті Долина (10 серпня) та на Дніпропетровщині в місті Дніпродзержинськ (16 серпня). З мешканцями цих міст зустрінеться ведучий "ТСН. Ранок" Єгор Гордєєв. Ці регіони обрано з огляду на традиційно високий рівень міграції, а також на той факт, що віднедавна туди у пошуках прихистку прибуває дедалі більше вимушених переселенців.

Більше новин