Наближається найромантичніший день року – День усіх закоханих. Передивившись найкращі мелодрами, кожній господині хочеться здивувати свою другу половинку та приготувати щось особливе. Ми підібрали для вас найсмачніші десерти до Дня святого Валентина, які неодмінно вразять вашого коханого.
ШОКОЛАДНЕ СУФЛЕ
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО СУФЛЕ
Яйця – 5 шт.
Вершки – 60 мл.
Цукрова пудра – 60 г.
Чорний шоколад – 200 г.
Вершкове масло – 20 г.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ШОКОЛАДНЕ СУФЛЕ
1. Поставте шоколад на водяну баню.
2. Розділіть усі яйця на білки та жовтки.
3. Збивайте жовтки за допомогою блендера, доки суміш не набуде приємного жовто-білого кольору.
4. Постійно помішуючи, до розтопленого шоколаду додайте вершки.
5. Ретельно пермішуючи, вливайте до шоколадної суміші збиті жовтки.
Ні в якому випадку не доводьте шоколадну суміш до високої температури.
6. Зніміть шоколад з водяної бані. Збийте білки блендером.
Щоб білки краще збивались, необхідно, аби вони були холодними. Також можна додати до них дрібку солі.
7. Додайте шоколадну суміш до збитих білків та ретельно перемішайте.
8. Готову масу вилийте у формочки і запікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів 10-15 хв.
Обов'язково подавайте шоколадне суфле гарячим, інакше воно опуститься. Для вишуканої подачі покладіть на суфле кульку морозива та листочок м'яти.
Loading...
БАНАНОВІ КАПКЕЙКИ З ВЕРШКОВИМ КРЕМОМ
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ВЕРШКОВОГО КРЕМУ
Сир – 350 г.
Вершкове масло – 100 г.
Цукрова пудра – 120 г.
Ягоди – 50 г.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ВЕРШКОВИЙ КРЕМ
1. Збийте усі інгредієнти у блендері.
2. Помістіть крем у кондитерський мішок чи у полиетиленовий пакет з маленьким надрізом.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ КАПКЕЙКІВ
Банани – 2 шт.
Цукор – 100 г.
Яйце – 2 шт.
Мед – 1 ст.л.
Молоко – 100 мл.
Ягоди – 50 г.
Розпушувач – 1 ч.л.
Вершкове масло – 110 г.
Цільнозернове борошно – 300 г.
1. Подрібнить банани на невеликі шматочки. Зробіть пюре.
2. Збийте масло, яйця, молоко і цукор. Масло повинно бути кімнатної температури.
3. Додайте в суміш борошно, розпушувач, мед і бананове пюре. Збийте.
4. У формочки для запікання покладіть ягоди. Зверху на них викладіть тісто.
5. Запікайте у духовці, розігрітій до 170 градусів протягом 20 хв.
6. Готовим капкейкам дайте трохи охолонути, після чого вийміть ложкою з них серцевинки.
7. У серцевинку додайте вершковий крем за допомогою кондитерського мішка та зробіть характерний для капкейка дашечок.
Loading...
МЕРЕНГИ
Меренги – це маленькі копії, знайомого нам з дитинства безе. Вони просто тануть у роті та надзвичайно легко готуються.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ БЕЗЕ
Яєчний білок – 100 г.
Цукор – 200 г.
Ванільний цукор – 5 г.
Лимонний сік – 1 ч.л.
ЯК ПРИГОТУВАТИ БЕЗЕ
1. Збийте білки. Обов'язково зважайте на те, що білки мають бути не кімнатної температури, а холодними.
Пам'ятайте, що збивати яйця потрібно не в алюмінієвому посуді, а сухому в скляному або з нержавіючої сталі.
2. До миски з білками додайте ванільний цукор, лимонний фреш і поступово всипайте цукор. Збивайте 7-10 хв. до загусання.
3. Перекладіть суміш у кондитерський мішок з фігурною насадкою і сформуйте безе.
4. Поставте меренги запікатися у духовку, розігріту до 100 градусів протягом 45 хв. Не відкривайте піч протягом запікання. і поставте в піч.
З французької безе перекладається, як «поцілунок». Тож цей десерт у вашому виконанні може стати чудовим натяком тому, кого ви любите.
Loading...
Такий десерт може слугувати чудовим подарунок на День святого Валентина. Просто загорніть цукерки у кольоровий папір, покладіть у картонну коробку та перев'яжіть стрічкою.Так ви гарантовано підкорите серце вашої половинки.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ СИРНИХ ЦУКЕРОК
Сир – 350 г.
Цукор – 3 ст. л.
Печиво – 150 г
Волоський горіх – 50 г.
Ванільний цукор – 1 ч.л.
Чорний шоколад – 50 г.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ЦУКЕРКИ
1. Змішайте сир та цукор у блендері до отримання кремоподібної маси.
2. Додайте подрібнене печиво та перемелений волоський горіх. Перемішайте.
3. Сформуйте невеличкі кульки.
4. Сирні кульки обваляйте у шоколадній стружці.
Такі цукерки не лише прості у приготуванні, але й дуже корисні.
Loading...
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПЕЧИВА
Борошно – 425 г.
Цукрова пудра – 100 г.
Масло – 125 г.
Мед – 100 г.
Велике яйце – 1 шт.
Жовток – 1 шт.
Сода – ½ ч. л.
Кориця – ½ ч. л.
Мелений сухий імбир – ½ ч. л.
1. Розбийте у миску 1 яйце і 1 жовток. Туди додайте 125 г. масла і цукрову пудру.
2. До суміші додайте мед, дрібку солі, корицю, мелений сухий імбир та 1 ст.л. молока. Викладіть усю масу в блендер та ретельно перемішайте.
3. Під час замішування додайте пів чайної ложки соди.
4. Після того, як маса буде доведена до однорідної консистенції, всипте борошно і вимісіть тісто.
5. Готове тісто викладіть на пергамент та розкатайте товщиною у 5 мм.
6. Виріжіть з тіста сердечка, зірочки, ведмедиків тощо.
7. Перекладіть пергамент с печивом на деко.
8. Кулінарним пензликом або звичайним ватним спонжиком змастіть печиво яєчною сумішшю (збийте 1 яйце та дрібку солі).
Завдяки яєчній суміші печиво гарно блистітиме.
9. Випікайте печиво у духовці при 180 градусах до рум'яного кольору печива.
Готове печиво ви можете прикрасити вершковим кремом, безе, глазурованими перлинками тощо.
Loading...
Якщо ви геть розгублені щодо вибору подарунків на День закоханих, просто приготуйте один із цих десертів, адже смачний подарунок, зроблений своїми руками – безцінний.
Нагадаємо, нещодавно 1plus1.ua писав про найкращі рецепти ароматного глінтвейну, який легко можна приготувати вдома.