Телеканал 1+1 почав роботу над новим реаліті Король десертів, у якому найталановитіші кондитери України змагатимуться у створенні кулінарних шедеврів.
Тим часом 1plus1.ua вирішив підготувати добірку з найпопулярніших десертів, від яких важко відмовитись.
ВЕРІН
Loading...
Інгредієнти:
Молоко - 150 г
Цукор - 80 г
Желатин - 7 г
Сир (5%) - 300 г
Пюре малини без кісточок - 100 г
М’ята - 10 г
Насіння чіа - 15 г
Приготування:
1. Вилити молоко в каструлю. Додати цукор.
2. Нагріти суміш, аби цукор розчинився. Додати желатин.
3. Збити сир блендером. Додати у молоко.
4. Розділити суміш на дві посудити. В одну з них додати подріблену м’яту та чіа, в іншу - малинове пюре.
5. Вилити суміш із чіа в прозору склянку, заповнивши її наполовину.
6. Вилити згори малинову суміш. Прикрасити десерт свіжими фруктами.
ТІРАМІСУ
Loading...
Інгредієнти:
вершки - 150 г
маскарпоне - 250 г
молоко - 2 ст. л.
чорний шоколад - 50 г
цукрова пудра - 100 г
печиво "Савоярді" - 3 шт.
кава американо - 100 мл
цедра апельсина - 30 г
Приготування:
1. В окрему миску перелити холодні жирні вершки. Додати цукрову пудру. Збити суміш блендером.
2. Додати у вершки сир маскарпоне. Легко збити.
3. В окремій посудині зробити каву американо з молоком.
4. В склянку для тірамісу помістити готовий крем. Притрусити шоколадною крихтою. Повторити процедуру, аби утворилося три сирні шари.
5. Занурити печиво в кавовий розчин і додати у десерт. Додати шоколадної крихти.
6. Перед подачею прикрасити страву цедрою лайму та апельсину.
ПАНА-КОТА
Loading...
Інгредієнти:
Вершки (35%) - 400 г
Молоко (3,2%) - 100 г
Цукор
Желатин
Фрукти
Приготування:
1. Змішати в каструлі молоко та вершки. Довести до кипіння і додати ванільну паличку.
2. Розлити суміш у форми, додати сезонні фрукти. Залишити їх в холодильнику.
3. Перед подачею прикрасити десерт свіжими фруктами або джемом.
КРУАСАНИ
Loading...
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 150 г
холодна вода - 140 г
сіль - 8 г
холодне молоко - 85 г
дріжджі - 15 г
цукор - 45 г
яйце - 22 г
масло 82% - 22 г
масло 82% - 215 г
Приготування:
1. Змішати рідкі інгредієнти - холодне молоко і воду.
2. Додати яйце, борошно та решту інгредієнтів - цукор, сіль.
3. Дріжджі кладемо окремо. Наприкінці додаємо масло.
4. Вимішувати тісто у комбайні при низьких обертах - приблизно 3-5 хв.
5. Залишити тісто відпочивати на 2-2,5 години.
6. Застосувавши силу, перетворити масло на тонкий пласт товщиною 0,5 см.
7. Розкатати масло між пергаментом. Залишити у холодильнику.
8. Загорнути холодне масло у тісто і розкачати.
9. Обрізати краї тіста. Поділити тісто на рівні частини.
10. Нарізати тісто у формі трикутників великим гострим ножем.
11. Сформувати круасани і залишити відпочивати на 1,5 години.
12. Змастити десерт збитим яйцем і випікати страву при температурі 175 градусів протягом 13-15 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів круасанів для сніданку по-французьки
ЧІЗКЕЙК
Loading...
Інгредієнти:
сир - 400 г
цукор - 4 ст. л.
агар-агар - 30 г
вершки - 100 мл
молочний шоколад - 100 г
чорний шоколад - 40 г
Приготування:
1. Розігріти рондель. Додати вершки, цукор, агар-агар (або желатин) та розмішати.
2. Додати шоколад. Постійно перемішувати, не доводячи до кипіння.
3. Залити шоколадну суміш в сир. Перетворити усе на однорідну масу за допомогою блендера.
4. Приготувати корж, змішавши шоколадне печиво (250 г) та розтоплене вершкове масло (100 г). Поставити у холодильник, аби тісто затверділо.
5. Помістити корж у форму. Вилити згори сирну суміш.
6. Прикрасити страву тертим шоколадом. Помістити чізкейк в холодильник на 2 години.
Нагадуємо, що 1+1 шукає талановитих кондитерів для участі у новому шоу! Більше дізнавайтеся за посиланням.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найсмачніших французьких десертів