Іноді хочеться приготувати щось надзвичайно особливе, а саме смаколик, який неодмінно підніме настрій та подарує хвилинку справжньої насолоди життям.  Ми відібрали для вас 5 надсмачних рецептів хрустких та ніжних круасанів, які чудово смакуватимуть з ароматною ранковою кавою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів весняних салатів, які допоможуть уникнути авітамінозу

КЛАСИЧНІ КРУАСАНИ 

Фото - instagram.com/anamarkovych

Інгредієнти:

борошно пшеничне - 150 г

холодна вода - 140 г

сіль - 8 г

холодне молоко - 85 г

дріжджі - 15 г

цукор - 45 г

яйце - 22 г

масло 82% - 22 г

масло 82% - 215 г

Приготування:

1. Змішати рідкі інгредієнти - холодне молоко і воду. 

2. Додати яйце, борошно та решту інгредієнтів - цукор, сіль. 

3. Дріжджі кладемо окремо. Наприкінці додаємо масло. 

4. Вимішувати тісто у комбайні при низьких обертах - приблизно 3-5 хв.

5. Залишити тісто відпочивати на 2-2,5 години. 

6. Застосувавши силу,  перетворити масло на тонкий пласт товщиною 0,5 см. 

7. Розкатати масло між пергаментом. Залишити у холодильнику. 

8. Загорнути холодне масло у тісто і розкачати. 

9. Обрізати краї тіста. Поділити тісто на рівні частини. 

10. Нарізати тісто у формі трикутників великим гострим ножем.

11. Сформувати круасани і залишити відпочивати на 1,5 години. 

12. Змастити десерт збитим яйцем і випікати страву при температурі 175 градусів протягом 13-15 хв. 

МИГДАЛЕВІ КРУАСАНИ 

Інгредієнти для крему:

масло - 245 г

цукор - 245 г

мигдалеве борошно - 245 г

яйце - 245 г

ром - 25 г

Інгредієнти для сиропу:

цукор - 280 г

вода - 655 г

ром - 65 г

Приготування:

1. Приготувати сироп. Для цього повністю розчинити цукор у гарячій воді. Дати охолонути. Додати ром. 

2. Прорізати круасан не до кінця, змочити сиропом та залишити на решітці, аби позбутися зайвої вологи. 

3. Масло кімнатної температури збити із цукром. 

4. Додавати яйця поступово. Важливо, аби жовтки були цілими, тоді крем буде повітряним та ніжним. 

5. Додати мигдалеве борошно та ром. Ретельно перемішати.

6. Залишити крем у холодильнику на 2 год.

7. Наповнити круасани кремом всередині та зверху.

8. Прикрасити десерт мигдалевими пластівцями. 

9. Розігріти піч до 220 градусів. Випікати страву при температурі 185 градусів протягом 6-7 хв. Потім випікати ще 23 хвилини, знизивши температуру до 155 градусів. 

КРУАСАНИ З ОВОЧАМИ 

Інгредієнти:

шинка 

помідори 

огірок

масло

листя салату 

Приготування:

1. Розрізати круасан навпіл, але не до кінця. Намастити маслом.

2. Порізати огірок і помідору на тоненькі слайси. Додати у круасан.

3. Додати тоненько порізану шинку та листя салату. Смачного!

КРУАСАНИ З ЦИТРУСОВИМ ДЖЕМОМ 

Інгредієнти:

листкове тісто - 200 г

вершкове масло - 100 г

джем - 50 г

мигдаль за смаком 

Приготування:

1. Розкатати тісто до 3 мм.

2. Розрізати на рівні трикутники. Намастити розтопленим вершковим маслом. 

3. Викласти джем та кубик вершкового масла. 

4. Сформувати круасани. Змастити їх яєчним жовтком. 

5. Посипати мигдалевими пластівцями. 

6. Розігріти піч до 200 градусів і випікати круасани протягом 25 хв. 

КРУАСАНИ З МОЦАРЕЛОЮ 

Фото- instagram.com/anamarkovych

Інгредієнти

листкове тісто - 1 упаковка

моцарела - 1 упаковка

яйце - 1 шт. 

борошно 

Приготування

1. Розкачати тісто до 0,5 см.

2. Нарізати тісто трикутниками і зробити надріз.

3. Покласти шматочок моцарели і скрутити рулет.

4. Покласти круасани на деко, застелене пергаментним папером.

5. Накрити рушником і поставити в тепле місце.

6. Змастити страву яйцем. 

7. Випікати в попередньо розігрітій до 200 градусів печі протягом 15-20 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 рецептів сендвічів на всі випадки життя