3 найефективніших способи видалення небажаного волосся

Косметолог Ірина Медвєдева розповіла, як вибрати безболісний та недорогий метод.

Ірина Медвєдєва, постійний експерт програми «Сніданок. Вихідний» порадила, як обрати найдієвіший засіб для видалення волосся на ногах.

ДЕПІЛЯЦІЯ СТАНКОМ ДЛЯ ГОЛІННЯ

Гоління є найпопопулярнішим методом видалення волосся на ногах. Щоб облегшити цю процедуру, необхідно спочатку розпарити шкіру.

Спрямувати станок слід за лінією росту волосся – тобто зверху вниз. Інакше шкіра травмується й утворюються неприємні червоні цяточки. – наголосила косметолог.

Після гоління нанесіть спеціальний крем, а в ідеалі ще і лосьйон, що сповільнює ріст волосся.  Недоліком такого виду депіляції є швидкість відростання волосся. Тому процедуру необхідно буде повторювати кожні 2 дні.

До того ж, чим частіше ми голимо ноги, тим товстішим та густішим  стає волосся, – зауважила експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати лікувальну ванну для ніг в домашніх умовах

ЕПІЛЯЦІЯ ВОСКОМ

На відміну від депіляції, яка видаляє лише видиму частину волосини, епіляція висмикує волосину разом з корінцем. Така процедура є болісною, втім ефективною, адже ефект триватиме впродовж 2-3 тижнів.

Перед восковою епіляцією слід очистити та обезжирити шкіру. Нагрійте віск та нанесіть за ростом волосся, покладіть паперову смужку і дочекайтеся доки віск прохолоне.

Важливо одним рухом здерти воскову смужку за лінією росту волосся, – підкреслила Ірини Медвєдєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно вибрати сонцезахисний засіб і як ним користуватися

ШУГАРИНГ

Шугаринг – це новомодний метод епіляції, що прийшов до нас з Індії. Для нього використовують спеціальну цукрову пасту. Спочатку шкіра очищається від бруду, а потім за лінією росту волосся наноситься цукрова паста і здирається. На відміну від воскової епіляції, шугаринг не може викликати жодної алергічної реакції, бо склад цукрової пасти абсолютно натуральний.

У спекотну пору застосовувати шугаринг доволі складно, адже під високою температурою паста ростікається і видалити волосся просто нереально, – зауважила косметолог.

Шкіра буде гладенькою впродовж наступних 2-3 тижнів після процедури. Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як правильно доглядати за шкірою обличчя навесні.

Больше новостей